Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

Σταμενίτης: «Δεύτερη ευκαιρία σε αγρότες για ένταξη σε καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ»

Δελτίο Τύπου

Ανοίγει τη Δευτέρα 24 Μαΐου η πλατφόρμα υποβολής.


Αφορά παροχές αγροτικής χρήσης καθώς και τουριστικές και ενεργοβόρες επιχειρήσεις.


Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από απόφαση του Υπουργού κ. Σκρέκα ξεκινά τη Δευτέρα 24 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, ενώ δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε αγρότες και ενεργοβόρες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη σχετική ρύθμιση.


Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο στοχεύει στην αποτροπή ενός μεγάλου κόστους που θα επιβάρυνε, με αναδρομικές χρεώσεις από το 2019, νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (παροχές αγροτικής χρήσης, τουριστικές και ενεργοβόρες επιχειρήσεις).


Οι δικαιούχοι αγρότες μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ μέσα από μια νέα απλοποιημένη διαδικασία. 


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή για τα έτη 2019-2020 για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ενός μήνα για τους αγρότες.


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης τον περασμένο Οκτώβριο είχε ζητήσει την παράταση στη διαδικασία υπαγωγής δυνητικών δικαιούχων σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, καθώς πολλοί δυνητικοί δικαιούχοι δεν ήταν ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία (Δείτε σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/agrotiko-reuma/)


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: https://ypen.gov.gr/kostas-skrekas-anoigei-ti-deftera.../...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365