Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Χορτιάτης: Πέθανε ο ιερέας – αρνητής του κορωνοϊού

Οι κινήσεις και η φιλοσοφία του ιερέα τους μήνες της πανδημίας, είχαν προκαλέσει κατά διαστήματα προβληματισμό

Μετά από μάχη ενός μήνα με τον κορονοϊό άφησε την τελευταία πνοή του ο 66χρονος ιερέας που λειτουργούσε για περισσότερα από 40 χρόνια σε εκκλησία του Χορτιάτη. Όταν συνειδητοποίησε την επικινδυνότητα του κορονοϊού είχε δυστυχώς ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του.


Ο πατέρας Χαράλαμπος, που όπως είπε στο LIVE NEWS η πρεσβυτέρα του, αμφέβαλε και δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα προστασίας, νόσησε και έναν μήνα μετά άφησε την τελευταία του πνοή. Η ίδια βγήκε νικήτρια από τη μάχη του κορονοϊού… Οι εικόνες συνωστισμού στην κηδεία του, οι εξομολογήσεις πιστών και τα λόγια της γυναίκας που χάραξε μαζί του μια πορεία ζωής, συνεχίζουν να δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις.


Ο πατέρας Χαράλαμπος που λειτουργούσε για σχεδόν 40 χρόνια στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Χορτιάτη, δεν ανήκε στην κατηγορία των ακραίων αρνητών. Ο ίδιος μπορεί να μη φορούσε μάσκα ποτέ στην εκκλησία, αλλά ποτέ δεν έφτασε στο σημείο να διώχνει όσους πιστούς έκαναν το αντίθετο.


Οι κινήσεις και η φιλοσοφία του ιερέα τους μήνες της πανδημίας, είχαν προκαλέσει κατά διαστήματα προβληματισμό. Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως ο 66χρονος επηρέασε πολλούς με τη στάση του. Όταν πριν από έναν μήνα νόσησε, άρχισε να τηρεί πιστά τα μέτρα προστασίας αλλά η μάχη με τον ιό, αποδείχθηκε άνιση.


Συνωστισμός στην κηδεία


Το πρωί της Κυριακής, ο ιερέας κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης, με πολλούς πιστούς να αψηφούν τη βροχή και να συνωστίζονται στην είσοδο της εκκλησίας για ώρα. Στον προαύλιο χώρο, οι προβλεπόμενες αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν.


Δυστυχώς βέβαια, με τον πιο τραγικό τρόπο, όλοι όσοι αμφέβαλαν και αγνοούσαν τα λόγια των γιατρών στην ευρύτερη περιοχή, συνειδητοποίησαν πως σε αυτή τη μάχη δεν επιτρέπονται εφησυχασμοί.


Στο μήνυμά του, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, έστειλε ακόμα ένα μήνυμα στους αρνητές εντός και εκτός εκκλησίας να σταματήσουν να δίνουν βάση στις φήμες και να ακούνε πιστά μόνο τους γιατρούς. Το θέμα όπως τόνισε είναι ιατρικό και όχι εκκλησιαστικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι κηδείες που τελέστηκαν στο Χορτιάτη ήταν τρεις και όχι μία, όλων προσώπων που είχαν σχέση με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου…


Πηγή: dete.gr

3 σχόλια:

  1. Ο συνδυασμός ακροδεξιός και θρησκευόμενος είναι θανατηφόρος για τους γύρω τους. Δεν θα ξεχάσουμε ·όμως- ποτέ , τους κρυφοαρνητές Υποκριτές.Έχετε και παιδιά και τα μπερδεύεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πρώτη πρόταση, συμπληρώνω εγώ και ο συνδυασμός Βελοπουλος και Βεργίνα TV είναι επίσης θανατηφόρος.

      Διαγραφή
  2. Καλο παράδεισο να εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365