Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα - Ποιοι έκανα τα περισσότερα

Στο 31% έφτασε αισίως το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στη χώρα μας

Στην ομάδα 75 – 79 οι πιο εμβολιασμένοι. Ποιοι καταγράφουν χαμηλά ποσοστά. Ποιο εμβόλιο έχει γίνει στον περισσότερο πληθυσμό.


Στο 31% έφτασε αισίως το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στη χώρα μας, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.281.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31,% και 1.813.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%. 


Τι ποσοστό όμως έχει εμβολιαστεί ανά ηλικιακή ομάδα; Τα στοιχεία έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.


-Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το ποσοστό το οποίο έχει ήδη εμβολιαστεί είναι στο 65% και μαζί με τα ραντεβού ανέρχεται στο 67%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 80 – 84 έχει εμβολιαστεί το 66% και θα ανέλθει στο 70% με τα ραντεβού.

-Στην ηλικιακή ομάδα 75 – 79 το 76% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 81,75% εάν συμπεριλάβουμε και τα ραντεβού.

-Στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 έχουν εμβολιαστεί το 66% και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 76% με τα ραντεβού.

-Στους 65 – 69 με την πρώτη δόση το 57,5% έχει ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 76,35% με τα ραντεβού.

-Η ηλικιακή ομάδα 60 – 64 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 59% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 70,5%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 55 – 59 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 40,5% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 66%.

-Στην ηλικιακή ομάδα 50 – 54 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 41,2% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό θα ανέλθει στο 61%.

-Η ομάδα 45 – 49, έχει ήδη εμβολιαστεί το 26% με τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό θα ανέλθει στο 56% αν συνυπολογίσουμε και τα ραντεβού.


Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών

Σε σχέση με τον εμβολιασμό των υγειονομικών τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν ως εξής:


στο ιατρικό προσωπικό, στο ΕΣΥ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 82%, ενώ

στα ιδιωτικά νοσοκομεία, στους μισθωτούς των ιδιωτικών νοσοκομείων, είναι στο 88%.

Το νοσηλευτικό προσωπικό για το ΕΣΥ είναι στο 63% και 62% για τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Και το λοιπό προσωπικό είναι στο 60% στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και 63% στα ιδιωτικά νοσοκομεία.


Ποια εμβόλια έχουν γίνει περισσότερο 

Σχετικά με  το είδος των εμβολίων που έχουν γίνει τα στοιχεία έχουν ως εξής:


με το εμβόλιο της Pfizer έχουν εμβολιαστεί 2.100.000 πολίτες,

με της Moderna 307.000 πολίτες, 

με της AstraZeneca 740.000 πολίτες και

με της Johnson & Johnson περισσότεροι από 80.000 πολίτες. 


Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 35 -39 ετών, και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson). Ανακοινώθηκε επίσης ότι όσοι έχουν νοσήσει θα λάβουν μια δόση εμβολίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365