Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Μάκης Δημητριάδης: Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Άρθρο

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται διαρκώς τα φαινόμενα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μία αφηρημένη έννοια αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές επιπτώσεις, όπως ο "Ιανός" που έπληξε πέρυσι τη χώρα μας. Εάν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση, οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή θα είναι ίσως χειρότερες από την πανδημία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, θέτοντας ως βασικό στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.


Δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με προϋπολογισμό 900 εκατομμυρίων ευρώ και υψηλότερες επιδοτήσεις από τα προηγούμενα προγράμματα, ενθαρρύνουμε τη μετάβαση προς κατοικίες «έξυπνες» και ενεργειακά αυτόνομες.


Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, και η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Πελοποννήσου-Κρήτης με το μεγαλύτερο υποβρύχιο καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως.


Η Απολιγνιτοποίηση που έχει κεντρικό ρόλο στο εθνικό σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα. Έως το 2025 ο λιγνίτης πρέπει να είναι παρελθόν.


Μέτρα προώθησης της ηλεκτροκίνησης: Με τον νέο πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά", η κυβέρνηση επιδοτεί (ως ένα ποσοστό)ιδιώτες και επιχειρήσεις για την αγορά ή την μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


Ριζική απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, οι οποίες δεν θα απαιτούν πλέον 6-8 χρόνια, αλλά μόλις 100-150 ημέρες, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη.


Τομές για την επίλυση του προβλήματος των αποβλήτων: τέλος στις ντροπιαστικές εικόνες με τα βουνά απορριμμάτων στην Κέρκυρα, το Αίγιο, τη Λευκάδα και τη Χάλκη.


Απαγόρευση πλαστικών μιας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021.


Η ανάπτυξη δικτύου επέκτασης του καφέ κάδου (του κάδου βασικά για τα τρόφιμα) σε όλη την επικράτεια.


Τριάντα εκατομμύρια δέντρα θα φυτευτούν στη χώρα με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αναδάσωσης.


Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας είναι, σήμερα ειδικά, το μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η μόνη έξυπνη αναπτυξιακή πολιτική για την Χωρα μας είναι αυτή που σέβεται το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365