Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης: ΔΕΝ επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο η μουσική - Θα υπάρχει όταν θα έρθουν οι τουρίστες

Θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες

«Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στη Bild και απευθύνοντας κάλεσμα στους Γερμανούς πολίτες να επισκεφθούν την Ελλάδα το καλοκαίρι.


Ερωτώμενος σχετικά με τη μουσική στην εστίαση, τόνισε πως δεν πρόκειται να επιτραπεί από αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες». 


«Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές».


Αν ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει τώρα, μπορεί

Αναφερόμενος στο πράσινο πιστοποιητικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Καταρχάς, αν ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει τώρα, μπορεί να το κάνει. Απλώς χρειαζόμαστε ή μια βεβαίωση εμβολιασμού, ή ένα αρνητικό τεστ ή βεβαίωση πως έχει ασθενήσει. Ουσιαστικά, λοιπόν, οι ίδιες πληροφορίες που θα ενσωματωθούν στο ψηφιακό πιστοποιητικό, τις ίδιες πληροφορίες ζητάμε κι εμείς τώρα, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουμε για το ψηφιακό πιστοποιητικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ανοίξουμε τον τουρισμό».


Σε ερωτήσεις σχετικά με τους περιορισμούς που επιβάλλονται και κατά πόσο αυτοί μπορούν να συμβαδίσουν με τον τουρισμό, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε: «Καταρχάς, έχουμε έναν οδικό χάρτη, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται. Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες.


Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό. Υπάρχει ένας απλός λόγος. Όταν ακούγεται μουσική, ο κόσμος μιλάει πιο δυνατά. Όλοι τραγουδάμε πολύ το καλοκαίρι. Άλλωστε το κρασί είναι εξίσου απολαυστικό για όλους μας. Αλλά θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι και αναμένω επίσης πως το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί. Επομένως, θα έλεγα ότι κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι. Όπως βλέπετε, η χώρα είναι ανοιχτή, λειτουργεί κανονικά. Ναι τρώμε έξω και όχι μέσα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στην Ελλάδα. Και βέβαια, υπάρχει απεριόριστη πρόσβαση στις παραλίες μας. Στην ψυχαγωγία θα πρέπει να είμαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί σε σχέση με τα συνηθισμένα, αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι μια φανταστική εμπειρία».


Οι μάσκες θα διατηρηθούν σίγουρα στους εσωτερικούς χώρους

Ερωτώμενος σχετικά με τη χρήση της μάσκας και αν θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική ολόκληρο το καλοκαίρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εξαρτάται από το τι θα πουν οι ειδικοί. Αναμένω πως οι μάσκες θα διατηρηθούν σίγουρα στους εσωτερικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς χώρους, όταν τρως σε ένα εστιατόριο δεν είσαι υποχρεωμένος να φοράς μάσκα. Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές. Έχεις τη μάσκα σου, εισέρχεσαι στο εστιατόριο και μετά την βγάζεις».


Ενώ σχετικά με το πότε αναμένει να επιτευχθεί και στην Ελλάδα η «ανοσία της αγέλης» τόνισε: «Κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και πάλι ανάλογα με το πώς ορίζουμε την ανοσία της αγέλης, 65% - 70% του πληθυσμού, και είναι σημαντικό να εγκριθούν τα εμβόλια για τους εφήβους. Αναμένουμε την ευρωπαϊκή έγκριση ώστε να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τα νεότερα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και άνω. Αυτό θα είναι σημαντικό για τη σχολική χρονιά. Αλλά ο λόγος για τον οποίο έχουμε ακόμα κάποιους περιορισμούς είναι επειδή θέλουμε ο κόσμος να νιώθει ασφαλής. Και εμείς θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, οι τουρίστες θέλουν να είναι ασφαλείς και θέλουμε να βεβαιωθούμε πως όταν θα επιστρέψετε στη Γερμανία θα επιστρέψετε με τους ίδιους όρους. Επομένως, αν χρειάζομαι ένα τεστ αντιγόνων για να υποδεχτώ έναν Γερμανό τουρίστα, αν δεν έχει εμβολιαστεί, η Γερμανία θα πρέπει, όπως κάνει, να απαιτεί μόνο ένα τεστ αντιγόνων για να επιτρέψουν οι πολίτες στη Γερμανία. Και δεν είναι δύσκολο. Η βιομηχανία του τουρισμού έχει φροντίσει τα θέματα αυτά. Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς τεστ παντού. Επομένως ο κόσμος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη διαθεσιμότητα των τεστ για την επιστροφή του στη Γερμανία».


Καμία περίπτωση ανάμιξης του ΔΝΤ

Ερωτώμενος αν υπάρχει κίνδυνος εκ νέου ανάμιξης του ΔΝΤ στα δημοσιονομικά της χώρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε «Σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι ένα θέμα που ανήκει στην προηγούμενη δεκαετία. Η Ελλάδα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365