Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδης με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη συνδεδεμένη ενίσχυση ζωικού κεφαλαίου στα αιγοπρόβατα

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕ κ. Δ. Μελά, όπου συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν των πρωτογενή τομέα, καθώς και το ρόλο του οργανισμού.


Ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Μελά το αίτημα των κτηνοτρόφων αναφορικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση ζωικού κεφαλαίου στα αιγοπρόβατα. Κατά τη διαδικασία της αναπροσαρμογής δήλωσης που εφαρμόστηκε την περίοδο Οκτωβρίου-Φεβρουαρίου παρατηρήθηκαν σειρά ζητημάτων, καθώς πολλά ΚΥΔ υπολειτουργούσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ και η μετακίνηση των κτηνοτρόφων ήταν δύσκολη. Επιπλέον, πολλοί κτηνοτρόφοι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσουν την αναντιστοιχία μεταξύ αιγοπροβάτων και παραδοτέου γάλακτος από την πρόσφατη -μειωμένη- πληρωμή στις 21 Μαΐου.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε από τον κ. Μελά να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αναπροσαρμογής της δήλωσης αντιστοιχίας αριθμού των ζώων και παραδοτέου γάλακτος, ώστε και ο Οργανισμός να αποκτήσει πιο σαφή στοιχεία αναφορικά με τη ζωική παραγωγή, αλλά και οι κτηνοτρόφοι να λάβουν τις ενισχύσεις που πραγματικά δικαιούνται. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βουλευτής, τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν οφείλονται σε συγκυρίες που ούτε ο Οργανισμός ούτε οι κτηνοτρόφοι μπορούσαν να ελέγξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365