Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Αλμωπίας

Δελτίο Τύπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Δήμου Αλμωπίας στα  πλαίσια της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα εργασίας μεγάλη και άκρως εποικοδομητική. Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πολυξένη Νάνου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Π.Ε. Πέλλας Γιώτης Ζώης, ο Διοικητής της Π.Υ. Αριδαίας Αποστόλης Κώνστας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Ευάγγελος Γάκης, η Δασάρχης Αριδαίας Άννα Πουσίνη, οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ Στανίσης Πέτρος και Ηλίας Μπούσμπας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ιατρίδης, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Σαπφώ Παπαδοπούλου και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Τάσος Παναγιωτελίδης.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα, , αλλά κυρίως αποφασίστηκαν ενέργειες, που μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων, θα έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα για την προστασία της περιοχής από ενδεχόμενες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα προτάθηκαν από το Δήμαρχο Αλμωπίας να γίνονται περιπολίες από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε ζώνες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς και η ίδρυση 3 δεξαμενών 20000 κ.μ. στην ζώνη Προμάχων – Λυκοστόμου, προκειμένου να υπάρχει επαρκές νερό για τροφοδότηση των ελικοπτέρων τύπου Ericsson, για την κατάσβεση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Δασάρχης, καθώς αυτή είναι η πιο ενδεδειγμένη και θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Όλοι έκριναν αναγκαία την νέα σύγκλιση του ΣΤΟ σε σύντομο διάστημα καθώς δεσμεύτηκαν στην υλοποίηση των αποφάσεων και την παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας στους συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε περιοχές ενδεχόμενης πυρκαγιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365