Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Πληρωμές Συνδεδεμένων Ενισχύσεων Βοοειδών και Αιγοπροβάτων - Ενημέρωση από την Γεωτεχνική Αλμωπίας

Άρθρο - Ενημέρωση

Oλοκληρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η διαδικασία πληρωμής συνδεδεμένων ενισχύσεων συνολικού ποσού 88 εκατ. Ευρώ. Στο αιγοπρόβειο κρέας καθορίζεται το ύψος συνδεδεμένης στο ποσό των 10,53 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο. Για το βόειο κρέας καθορίζεται το ύψος συνδεδεμένης στο ποσό των 140,8 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.


Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βοοτρόφοι και οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι οι ποινές, κάτι που μειώνει τον αριθμό των επιλέξιμων ζώων και έχουμε μείωση των ποσών της συνδεμένης.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΖΩΩΝ 

1. Εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων και προσδιορισθέντων επιλέξιμων ζώων ή μη συμμόρφωση ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τις δεσμεύσεις ή άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν και οφείλονται στον γεωργό αναφορικά με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις των ζώων, εφαρμόζονται οι εξής μειώσεις:

i. Εάν διαπιστωθεί διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος αριθμού ζώων και του προσδιορισθέντος, το συνολικό ποσό της ενίσχυσης το οποίο δικαιούται ο δικαιούχος στο πλαίσιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης μειώνεται κατά το ποσοστό που καθορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 2, εφόσον οι περιπτώσεις μη συμμόρφωσης δεν αφορούν περισσότερα από τρία ζώα. 

ii. Εάν οι περιπτώσεις μη συμμόρφωσης αφορούν περισσότερα από τρία ζώα, το συνολικό ποσό της ενίσχυσης το οποίο δικαιούται ο δικαιούχος μειώνεται κατά: το ποσοστό που καθορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 2, εάν αυτό δεν υπερβαίνει το 10%· το διπλάσιο του ποσοστού που καθορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 2, εάν αυτό κυμαίνεται μεταξύ 10 % και 20 %. 

iii. Εάν το ποσοστό που καθορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 υπερβαίνει το 20%, δεν χορηγείται η ενίσχυση την οποία θα δικαιούνταν ο δικαιούχος 

iv. Εάν το ποσοστό που καθορίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 υπερβαίνει το 50 %, δεν χορηγείται η ενίσχυση ή στήριξη την οποία θα δικαιούνταν ο δικαιούχος. Επιπροσθέτως, ο δικαιούχος υπόκειται σε πρόσθετη κύρωση ισόποση με την ενίσχυση που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ του αριθμού ζώων που δηλώθηκε και του αριθμού ζώων που προσδιορίζονται. Εάν το εν λόγω ποσό δεν μπορεί να αποτελέσει εξ ολοκλήρου αντικείμενο συμψηφισμού κατά τη διάρκεια των τριών ημερολογιακών ετών που έπονται του ημερολογιακού έτους της διαπίστωσης, το υπόλοιπο διαγράφεται. 

2. Για να καθοριστούν τα ποσοστά που αναφέρονται παραπάνω, ο αριθμός των δηλωθέντων ζώων για τα οποία διαπιστώνονται περιπτώσεις μη συμμόρφωσης διαιρείται διά του αριθμού ζώων που προσδιορίζεται.

Γεωργίου Ιωάννης

Γεωπόνος – Γεωργικός  Σύμβουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365