Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Άλλαξε από σήμερα το όριο για τους επιβάτες στο αυτοκίνητο - Δείτε πόσοι μπορούν να βρίσκονται στο όχημα

Αυξάνεται από σήμερα σε τρεις από δύο που ήταν μέχρι τώρα ο επιτρεπόμενος αριθμός των επιβατών στα αυτοκίνητα και ταξί

Αυξάνεται σε τρεις από δύο που ήταν μέχρι τώρα ο επιτρεπόμενος αριθμός των επιβατών στα αυτοκίνητα και ταξί, πλέον του οδηγού, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.


Αυξάνεται από σήμερα σε τρεις από δύο που ήταν μέχρι τώρα ο επιτρεπόμενος αριθμός των επιβατών στα αυτοκίνητα και ταξί (πλέον του οδηγού), σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο, 22 Mαΐου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 


Συγκεκριμένα η νέα απόφαση ορίζει ότι στον κλάδο των μεταφορών:

Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.

Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.

Επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.


Επίσης ορίζεται ότι για τους μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο επιτρέπονται έως 4 άτομα με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Αντίστοιχη δυνατότητα έχουν και οι εκπαιδευτικοί σε μη αστικές περιοχές, οι οποίοι μετακινούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.


Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας εντός και των ΙΧ παραμένει υποχρεωτική εκτός αν σε αυτό επιβαίνει μόνον ο οδηγός ή οι επιβάτες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες ή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού.


Ποιοι είναι οι συγγενείς α’ και β’ βαθμού

Α’ βαθμού:

(κατιόντες – ανιόντες) γονείς, παιδιά

(εξ αγχιστείας) ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά


Β’ βαθμού:

(κατιόντες – ανιόντες) παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια

(εξ αγχιστείας) γαμπρός, νύφη, κουνιάδος, κουνιάδα

(εκ πλαγίου) αδέλφια


1 σχόλιο:

  1. για να ξέρουμε τι λέμε: Δεν επιτρέπεται ανίψια μαζί με τα παιδιά σου.Αν έχεις στο αμάξι τα 2 παιδιά σου ΔΕΝ επιτρέπεται συγχρόνως ανίψια.Ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365