Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Αστυνομικός βασάνισε και δάγκωσε συνάδελφο της αρραβωνιαστικιάς του - Τα sms που "άναψαν" φωτιές

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστικά έδρανα και σε πρώτο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον αστυνομικό ποινή φυλάκισης πέντε ετών

“Τυφλωμένος” από τη ζήλια ένας αστυνομικός βασάνισε συνάδελφο της συντρόφου του για να τον τιμωρήσει επειδή προσπάθησε να την προσεγγίσει ερωτικά.


Το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Το θύμα εργαζόταν μαζί με τη σύντροφο του αστυνομικού σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Μαγνησίας. Τότε, τόσο εκείνος όσο και η κοπέλα ήταν 23 ετών και ο νεαρός επιχείρησε να συνάψει σχέση μαζί της, ωστόσο, εκείνη ήταν αρραβωνιασμένη με τον αστυνομικό.


Για κακή του τύχη, ο αστυνομικός διάβασε τα μηνύματα που είχε στείλει ο 23χρονος στην αρραβωνιαστικιά του. Αρχικά ο ένστολος επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να συναντηθούν στο Βελεστίνο για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η συνάντηση έμελλε να εξελιχθεί σε ένα φρικτό βασανιστήριο για τον 23χρονο που επιβιβάστηκε ανυποψίαστος στο αυτοκίνητο του αστυνομικού με σκοπό να βρουν την κοπέλα και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.


“Καθώς προχωρούσαμε με το αμάξι, μου έριξε μπουνιά κάτω από τη μύτη. Έχασα τις αισθήσεις μου και μόλις επανήλθα είδε τις χειροπέδες στα χέρια”, είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.


Ο αστυνομικός στη συνέχεια τον οδήγησε σε μία ερημική τοποθεσία και τον εξανάγκασε να βγάλει όλα του τα ρούχα, τον δάγκωσε στη μύτη και στο αυτί, τον χτύπησε και προτού τον εγκαταλείψει του έσπασε το κινητό του τηλέφωνο. Πριν φύγει από το σημείο πυροβόλησε δίπλα από το αυτί του τότε 23χρονου για να του δείξει ότι “ήρθε το τέλος του” και τον υποχρέωσε να πει το Πάτερ ημών.


Ο άνδρας ανέφερε ότι μόλις κατάφερε να σταθεί στα πόδια του αναζήτησε βοήθεια περπατώντας ολόγυμνος και ξυπόλυτος στην ερημική ορεινή περιοχή μέσα στο κρύο ώσπου έφτασε σε ένα μαντρί.


Η υπόθεση έφτασε στα δικαστικά έδρανα και σε πρώτο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον αστυνομικό ποινή φυλάκισης πέντε ετών, καθώς δεν αποδείχθηκε το βαρύτερο κακούργημα για το οποίο είχε παραπεμφθεί. Σε δεύτερο βαθμό, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 27 μηνών αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ο οποίος αναίρεσε την ποινή ως προς ορισμένα από τα αδικήματα εξαιτίας των επιεικέστερων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.


Το θύμα πήρε την απόφαση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταγγέλλοντας τον αστυνομικό για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.


Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365