Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Κλοπή Πικάσο: Δεν έδρασε μόνος του ο 49χρονος – Δύο φορές προσπάθησε να πουλήσει τον πίνακα

Προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες

Μπορεί ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής να υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος του κάνοντας την κλοπή του αιώνα από την Εθνική Πινακοθήκη, ωστόσο υπάρχουν αποκαλύψεις που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθησε να πουλήσει δυο φορές τον πίνακα του Πικάσο, ενώ φαίνεται πως είχε και συνεργό και μάλιστα Έλληνα.


Σύμφωνα με αποκαλύψεις του LIVE NEWS, στην ιστορία που παρουσίασε ο 49χρονος, υπάρχουν πολλές περισσότερες πτυχές, που μένει να φωτιστούν. Όπως η βεβαιότητα του Ολλανδού ερευνητή έργων τέχνης Arthur Brand, που μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή για συνεργό και μάλιστα Έλληνα.


«Πληροφορήθηκε πέρυσι ότι αυτός ο άνδρας κρυβόταν στην Ολλανδία, είχε δραπετεύσει από την Ελλάδα γιατί φοβόταν ότι η Αστυνομία ήξερε το όνομά του. Επίσης ξέρω ότι εμπλέκεται και άλλο άτομο, δεν ξέρω το όνομα, αλλά είχε συνεργό» ανέφερε ο Ολλανδός ερευνητής, συμπληρώνοντας: «Είναι δύο. Αυτός που συνελήφθη τώρα και ένα ακόμα φίλος του. Είναι από την Ελλάδα».


Όπως υποστηρίζει στην εκπομπή, ο ερευνητής, ο ελαιοχρωματιστής, που δηλώνει λάτρης του Πικάσο, επιχείρησε μάταια να πουλήσει το «Γυναικείο Κεφάλι».


«Προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες κάτι το οποίο ήταν δύσκολο, γιατί εάν έχεις χρήματα για να αγοράσεις έναν πίνακα του Picasso, θα αγοράσεις ένα νόμιμο Picasso και όχι παράνομο, γιατί ένα κλεμμένο πίνακα δεν μπορείς να τον δείξεις πουθενά. Αυτός ο άνδρας προσπάθησε ξανά και ξανά να βρει έναν αγοραστή και στο μεταξύ αυτό που άκουσα είναι ότι ενώ βρισκόταν στην Ολλανδία προσπάθησε να πουλήσει τον πίνακα στη Γερμανία» πρόσθεσε ο Arthur Brand.


Η παρουσία του ελαιοχρωματιστή στην Ολλανδία επιβεβαιώνεται και από τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο. Εκεί φαίνεται να πέρασε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ενώ και καθ’ όλη τη διάρκεια των 9 ετών από τη κλοπή των πινάκων, τα ταξίδια του στην χώρα ήταν εξαιρετικά συχνά.


«Επιχείρησε να πουλήσει τον πίνακα του Πικάσο σε Έλληνα συλλέκτη πριν από 3 μήνες»

Από την άλλη ο κριτικός τέχνης Νίκος Σταθούλης μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS, όπου και αποκάλυψε ότι ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής προσέγγισε σοβαρό Έλληνα συλλέκτη για να του πουλήσει τον πίνακα του Πικάσο.


«Έχει προσεγγίσει και στην Ελλάδα μέσω τρίτου προσώπου ένα συλλέκτη έργων τέχνης πριν από τρεις περίπου μήνες. Δεν έδωσε καμία σημασία γιατί όταν δίνεις πληροφορίες για έναν πίνακα Πίκασο ένας σοβαρός συλλέκτης θα πάει κατευθείαν στους οίκους δημοπρασιών ή στους εξπέρ του Πικάσο», αποκάλυψε ο Νίκος Σταθούλης.


«Επικράτησε αδιαφορία, γιατί όταν μιλάς για τέτοιους θησαυρούς έχεις όλα τα εχέγγυα για αυτά… Εχεις κάποια χαρτιά, κάποια στοιχεία γνησιότητας και κάποιες εγγυήσεις. Αυτά δεν υπήρχαν, επομένως από την πρώτη στιγμή υπήρχε μία αδιαφορία».


«Σίγουρα αυτή η κλοπή κρύβει ένα μυστήριο. Εάν είναι αληθή όσα ισχυρίζεται, ότι μπήκε μόνος του και έκανε την κλοπή τότε να την κλείσουμε την Εθνική Πινακοθήκη», είπε ο κ. Σταθούλης προσθέτοντας: «Δεν ήταν μόνος του και είχε συνεργό. Δεν μπορείς να μπεις σε έναν χαώδη χώρο και να μην έχεις συνεργάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365