Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Θεοδώρα Τζάκρη: Η κυβέρνηση εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Ανύπαρκτη η στήριξη στους δενδροκαλλιεργητές  που έχασαν την παραγωγή τους από τους παγετούς.


Είναι 1η Ιουνίου και μετά από δεκάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με Προέδρους Συνεταιρισμών,  Ομάδων Παραγωγών  καθώς και μεμονωμένους αγρότες προκύπτει ότι, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη καμιά επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον συνολικό τρόπο αντιμετώπισης από την πλευρά της  κυβέρνησης  των τεραστίων ζημιών που έχουν προκληθεί στις  δενδροκαλλιέργειες της ΠΕ Πέλλας από τους πρόσφατους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου.  

Δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία ενημέρωση για το 

-Πότε θα καταβληθούν οι τελικές αποζημιώσεις στους παραγωγούς 

-Αν θα δοθούν προκαταβολές έναντι των αποζημιώσεων, σε ποιο ύψος και πότε

-Αν θα αποζημιωθούν οι ζημιές στο 100% του πορίσματος της εκτίμησης

-Αν θα γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών υπέρ ΕΛΓΑ με τις μελλοντικές να λαμβάνουν αποζημιώσεις

-Αν θα υπάρξει απαλλαγή από τα εκτιμητικά τέλη


Όλα τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις των κυβερνητικών στελεχών που επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μετά τους πρωτοφανείς σε ένταση και έκταση παγετούς που έπληξαν την Πέλλα και συζητήθηκαν με τους παραγωγούς σε πληθώρα συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν .

Αντί αυτού οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ πανηγυρίζουν για την πρόθεση του ΕΛΓΑ  να συμπεριλάβει στις αποζημιώσεις ποικιλίες που, επειδή βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο,  δεν αποζημιώνονται με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και πρόκειται να αποζημιωθούν από πόρους εκτός ΕΛΓΑ, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε πλήθος δηλώσεών του στο πρόσφατο παρελθόν. 

Μάλλον πανηγυρίζουν για το αυτονόητο και ξέχασαν να ενημερώσουν τους αγρότες για το ουσιαστικό ζητούμενο και τις ουσιαστικές διεκδικήσεις τους δηλαδή:


-Για την επίσπευση της διαδικασίας των εκτιμήσεων και άρα του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες

-Για τις προκαταβολές έναντι των αποζημιώσεων και πότε προβλέπεται αυτές να δοθούν

-Για την αποζημιώση των ζημιών στο 100% του πορίσματος της εκτίμησης

-Για τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών υπέρ ΕΛΓΑ με τις μελλοντικές αποζημιώσεις που πρόκειται να λάβουν

-Για την απαλλαγή από τα εκτιμητικά τέλη.

-Για τις ευνοϊκές τραπεζικές ρυθμίσεις για τα χρέη των συνεταιρισμών, μείωσεις  επιτοκίων κλπ.

-Για το πάγωμα των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, εφορία κλπ.

-Για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ) για τους απασχολούμενους σε αγροτικούς συνεταιρισμούς  κλπ.

Αν δεν συμβούν, και μάλιστα άμεσα, όλα τα παραπάνω,  σημαίνει ότι σε μια έκτακτη συγκυρία που έχει παραλύσει το σύνολο της τοπικής οικονομίας, η κυβέρνηση έχει προκρίνει την συνήθη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων που ακολουθείται κάθε  χρόνο από τον ΕΛΓΑ και ουδόλως έχει αντιληφθεί, παρά τις παρελάσεις των προέδρων και των Αντιπροέδρων του ΕΛΓΑ και τις υποσχέσεις, το μέγεθος της καταστροφής και τις ανάγκες των παραγωγών της Πέλλας που φέτος, εξαιτίας της έλλειψης εισοδήματος, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365