Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Στα χέρια της Ασφάλειας Αθηνών πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη

Μία σύλληψη!

Ραγδαίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις, αφού βρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο της Εθνικής Πινακοθήκης, εννιά χρόνια μετά την κλοπή του.


Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δύο πίνακες που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012, ένας του Πικάσο κι ένας του Μοντριάν, είναι πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.


Το ρεπορτάζ αναφέρει πως εντοπίστηκαν από το 2ο τμήμα του ΥΔΕΖΙ και κάπως έτσι ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο το θρίλερ της «ληστείας του αιώνα» όπως είχε χαρακτηριστεί η υπόθεση με τον Πικάσο… που έκανε φτερά.


Μία σύλληψη!

Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει πως έχει γίνει ήδη μια σύλληψη. Πρόκειται για Έλληνα που έχει γεννηθεί το 1972. Ο συλληφθείς συνελήφθη από το Τμήμα Διαρρηκτών και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου ήταν κρυμμένοι οι πίνακες, στην Κερατέα.


Τον πίνακα «Γυναικείο Κεφάλι» δημιούργησε το 1939 ο μεγάλος Πάμπλο Πικάσο και τον χάρισε στην Ελλάδα, με την τύχη του έργου να παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα που εντοπίστηκε από τις ελληνικές Αρχές.


Πρόκειται για μια υπόθεση που «έτρεχε» εδώ και μήνες η Ελληνική Αστυνομία, ενώ γίνονταν μεγάλες προσπάθειες να επιστρέψει ο «θησαυρός» του Πικάσο εκεί που ανήκει.


Για την υπόθεση που «αναθερμάνθηκε» το τελευταίο διάστημα είχε μεταδώσει πληροφορίες ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, τον περασμένο Φεβρουάριο και όπως τελικά αποδείχθηκε, οι εξελίξεις που αναμένονταν… έγιναν και πραγματικότητα.


Το χρονικό της κλοπής του… θησαυρού του Πικάσο

Θυμίζουμε εδώ πως τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2012, άγνωστοι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης, επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, να παραβιάσουν μια πόρτα μπαλκονιού και να μπουν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης.


Οι άγνωστοι κατάφεραν να αφαιρέσουν:


Ένα πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 επί 40, του Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε το 1939 και απεικονίζει ένα γυναικείο κεφάλι. Το συγκεκριμένο έργο έγινε δωρεά το 1949 από τον ίδιο τον καλλιτέχνη στον ελληνικό λαό, ως τιμητική προσφορά για την γενναία αντίστασή του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.


Επίσης οι άγνωστοι πήραν ακόμη ένα πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 επί 44. Ήταν ο πίνακας του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian, ο οποίος και φιλοτεχνήθηκε το 1905 και απεικονίζει έναν ανεμόμυλο κατά μήκος ενός ποταμού.


Το συγκεκριμένο έργο αγοράστηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365