Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021

Έδεσσα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Δελτίο Τύπου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης της υποδομής στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο των οικοδομικών εργασιών προκειμένου να παραδοθεί και πάλι το εμβληματικό αυτό κτήριο στην πόλη, που έχει στερηθεί τα τελευταία χρόνια έναν σημαντικό χώρο πολιτισμού και εκδηλώσεων.


Πρέπει να τονιστεί ότι ως προς την στατική επάρκεια του κτηρίου οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν απολύτως απαραίτητες και το κτήριο θα παραδοθεί πληρώντας όλες τις προδιαγραφές για την υποδοχή κοινού και πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Η ανακάλυψη των τοίχων του παλαιού τεμένους δημιούργησε τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, καθώς έπρεπε να αναδειχθούν από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία τα στοιχεία της προηγούμενης χρήσης του κτηρίου ταυτόχρονα με την θωράκιση της στατικής του επάρκειας, έργο ιδιαίτερης σημασίας καθώς η ασφάλεια των πολιτών υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε καθυστέρησης. 

Ο Δήμος Έδεσσας επιβλέπει τις εργασίες σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, ενώ στόχος όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι πολύ γρήγορα οι Εδεσσαίες και οι Εδεσσαίοι να χαρούν και πάλι τον πολυχώρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365