Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Greek mafia: Οι αρχές φοβούνται «ματωμένο» Ιούνιο – Πως χάθηκαν οι ισορροπίες μεταξύ των βαρόνων της νύχτας

Νύχτα χωρίς… σύνορα

Τρεις ημέρες μετά το τελευταίο συμβόλαιο θανάτου που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα το newsit.gr προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τον αιματηρό Μάιο με τις τέσσερις δολοφονίες και αποκαλύπτει τις χαμένες ισορροπίες μεταξύ των βαρόνων της νύχτας.


Νύχτα χωρίς… σύνορα

Παραδοσιακά οι «οικογένειες» που δραστηριοποιούνταν στη νύχτα φρόντιζαν να ελέγχουν ολόκληρες περιοχές όμως προσπαθούσαν να μην ξεφεύγουν από τα όρια αυτών, δίνοντας έτσι ζωτικό χώρο στους ανταγωνιστές τους. Δηλαδή εάν μια ομάδα είχε υπό την εποπτεία της περιοχές των βορείων προαστίων δεν άπλωνε τα πλοκάμια της σε συνοικίες της δυτικής αττικής.


Η οικονομική κρίση όμως οδήγησε στο κλείσιμο των επιχειρήσεων γεγονός που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία του covid19. Αυτό είχε ως άμεσο αντίκτυπο να πέσει κατακόρυφα ο τζίρος των μαφιόζων που αποτελεί το «οξυγόνο» των εγκληματικών τους ομάδων.


Καθώς με το χρήμα ελέγχουν επίορκους δημοσίους υπάλληλους, νομικούς, φοροτεχνικούς και βέβαια συντηρούν τους «αφοσιωμένους» στρατούς τους. Για να επιβιώσουν οι συμμορίες χτυπούν πλέον όπου μπορούν και πλέον στη νύχτα δεν υπάρχουν τα λεγόμενα … σύνορα.


Μια οικογένεια που ελέγχει μαγαζιά στην παράλια επιχειρεί να κάνει το ίδιο και στο κέντρο της Αθήνας και όπως είναι αναμενόμενο αυτό προκαλεί «σύγκρουση συμφερόντων» και «αθέμιτο ανταγωνισμό» που αποτελεί ένα ακόμη καλό λόγο για τους μαφιόζους ώστε να δώσουν εντολή για δολοφονίες και αιματοκύλισμα.


Η χαμένη ισορροπία

Κατά το παρελθόν στο λεκανοπέδιο υπήρχαν 10 εγκληματικές ομάδες. Τα μειωμένα έσοδα οδήγησαν αναγκάστηκαν για να μην «εξαφανιστούν» στην λύση των συγχωνεύσεων και πλέον είναι 5 η πιο βασικές φατρίες.


Το γεγονός ότι υπήρξαν συγχωνεύσεις οδήγησε στο γεγονός ότι σε μια ομάδα μπορεί να υπάρχει ένα αρχηγός όμως πλέον διαθέτει δύο και τρεις υπαρχηγούς που πάρα την «πιστή» τους ταυτόχρονα επιθυμούν να γίνουν εκείνοι το πρώτο όνομα.


Αυτή η παρουσία πολλών πρωτοκλασάτων ονομάτων σε κάθε κύκλωμα προκαλεί εκνευρισμό και εσωτερικές διαμάχες που δεν λύνονται πάντα με τα … λόγια.


Οι περιοχές φιλέτα

Οι περιοχές που αποτελούν «Μήλον της Έριδος» μεταξύ των συμμοριών είναι εκείνες που διαθέτουν αρκετά μαγαζιά και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Εκεί δηλαδή όπου κινείται αυτό που επιθυμούν περισσότερο από κάθε τι … το χρήμα. Αυτές οι περιοχές είναι το κέντρο της Αθήνας, η Γλυφάδα, η Νέα Ερυθραία και ο Πειραιάς.


Φοβούνται ματωμένο Ιούνιο

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Ασφάλεια Αττικής αναφέρουν πως βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα του πολέμου μεταξύ των συμμοριών όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο.


Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει αυτό το σενάριο είναι ότι κατά την περίοδο του lockdown πολλές «δουλείες» πήγαν πίσω και τώρα λίγο πριν το καλοκαίρι η νύχτα πρέπει να «καθαρίσει» και όλοι να βρουν την περιοχή κυριαρχίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365