Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Προς άνοιγμα τα ΚΔΑΠ με self test και μάσκες

Τα παιδιά θα πάνε με μάσκες ενώ οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ υποχρεούται σε ένα self test την εβδομάδα και μάσκες

Προς άνοιγμα από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News με self test και μάσκες.


Τα ΚΔΑΠ είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για παιδιά 5 – 12 ετών και γι αυτό θα ισχύει το self test που θα κάνουν τα παιδιά για το σχολείο. Τα παιδιά θα πάνε με μάσκες ενώ οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ υποχρεούται σε ένα self test την εβδομάδα και μάσκες.

Να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών ΚΔΑΠ ( ΠΕΙΚΔΑΠ ) με επιστολή της προς το γραφείο του πρωθυπουργού και τα συναρμόδια Υπουργεία, ζητούσε την άμεση άρση της αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ.


Σημειώνοντας ότι "τα παιδιά ηλικίας 5 -12 χρονών αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, κατηγορία χαμηλής επικινδυνότητας υιικού φορτίου και η ανάγκη η δική τους αλλά και των γονέων για επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων είναι επιτακτική, λόγω και της έναρξης όλων σχεδόν των εργασιακών δραστηριοτήτων (τουρισμός, αγροτικές δραστηριότητες, επιχειρήσεις)".


Επίσης συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός παιδιών – ενηλίκων, όπου υφίστανται παράλληλα και οι δύο ηλικιακές ομάδες. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια ) ή χωροταξικός, και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί.


Παράλληλα συνεχίζεται η λειτουργία των Kέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί και τη διενέργεια τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού. Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).


Πηγή: Dikaiologitika News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365