Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Κλείδωσε η αναδιάρθρωση - Ολοταχώς για Super League 2 ο Αλμωπός

Όπως όλα δείχνουν οδεύουμε ολοταχώς για αναδιάρθρωση στη Super League 2 με τη συγχώνευση και της Football League

Το μεσημέρι της Πέμπτης (3/6) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους της Super League 2 και της Football League που συμμετέχει ο Αλμωπός και συζήτησε για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας και τη συμμετοχή σε αυτό β' ομάδων.


Όπως όλα δείχνουν οδεύουμε ολοταχώς για αναδιάρθρωση στη Super League 2 με τη συγχώνευση και της Football League και τη δημιουργία β' ομάδων σε ένα πρωτάθλημα 36 ομάδων από τη νέα σεζόν σε δύο ομίλους.


Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού με τις 31 ομάδες της Super League 2 και της Football League (σ.σ. έλειπε μόνο η ΑΕΛ που ακόμα δεν είναι μέλος της SL2) όπου τέθηκαν επί τάπητος η αναδιάρθρωση με αυστηρότατα κριτήρια και κανόνες, η δημιουργία Β’ ομάδων, η άμεση προκαταβολή 1,55 εκατ. ευρώ και στη Football League από το στοίχημα και η πλήρης εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης και το νέο πλαίσιο για τους προπονητές ποδοσφαίρου.


Ο Υφυπουργός είδε ελάχιστες ομάδες να αντιδρούν (Λεβαδειακός και Τρίκαλα) στα όσα τους ανέφερε, τουλάχιστον μπροστά του, καθώς ο κάθε εκπρόσωπος πήρε το λόγο και μίλησε για τρία λεπτά εκφράζοντας τις όποιες ενστάσεις είχε ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της ένωσης κ. Λεουτσάκος βρήκε θετικά όσα εισηγήθηκε ο Αυγενάκης παρά τις ενστάσεις που είχε εκφράσει και προκάλεσαν την επίσημη απάντηση του Ολυμπιακού.


Επίσης στην τηλεδιάσκεψη βρέθηκε και ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο οποίος ενημέρωσε τις υπόλοιπες ομάδες για το πλαίσιο των Β' ομάδων από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και Βόλο.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε:


Στα οικονομικά, αγωνιστικά και αναπτυξιακά κριτήρια της επικείμενης αναδιάρθρωσης των δύο επαγγελματικών κατηγοριών σε μία, με τη συγχώνευση των SL2 και FL,


Στο θετικό και αναπτυξιακό προτεινόμενο σχέδιο για τη δημιουργία Β’ ομάδων των ΠΑΕ της SL1, οι οποίες θα συμμετέχουν στην SL2, το οποίο εξήγησε περαιτέρω ο κ. Μπουτσικάρης,


Στην ενίσχυση επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω της γενναίας χρηματοδότησης από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων,


Στην ψήφιση των προβλέψεων της Ολιστικής Μελέτης, σε ότι αφορούν στις υποχρεώσεις της Πολιτείας και την αναγκαιότητα πλήρους εφαρμογής της από τα ποδοσφαιρικά όργανα,


Στη λειτουργία της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας ως προς τη χειραγώγηση των αγώνων,


Στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου σε ότι αφορά (και) τους προπονητές ποδοσφαίρου και υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης ότι "όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις προκύπτουν από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, με εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερομένους και όχι ερήμην και εν αγνοία τους".


Τόσο ο πρόεδρος της SL2-FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ – μελών της Ένωσης (πλην των Λεβαδειακού και Τρικάλων, που επιφυλάσσονται) συμφώνησαν και εξήραν τόσο τις εξελισσόμενες μεταρρυθμίσεις (ζητώντας αυστηρότατα κριτήρια) όσο και τη σημαντική τομή στήριξης και ανάπτυξης, μέσω της χρηματοδότησης από τη φορολογία των κερδών του στοιχήματος.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μάλιστα, ενημέρωσε τις ομάδες της Football League ότι θα εισπράξουν άμεσα από 77.500€ εκάστη (συνολικά 1.550.000€) ως προκαταβολή, όπως συνέβη πρόσφατα και με τις άλλες κατηγορίες επαγγελματικού αθλητισμού σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, οι οποίες ενισχύθηκαν με 29,2 εκατ. ευρώ συνολικά.


Σε ότι αφορά στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών σε μία, με τη συγχώνευση των SL2 και FL, ο κ. Αυγενάκης κατέδειξε την αναγκαιότητα βιωσιμότητας, αξιοπιστίας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης στρεβλής κατάστασης που επέβαλε προ διετίας ο προκάτοχός του, με ισχυρές ΠΑΕ που θα μπορέσουν να έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000€ (αντί 30.000€), με πρόθεση ωστόσο να αυξηθεί περαιτέρω,


θα μπορέσουν να καταθέτουν εγγυητική επιστολή στην ΕΕΑ τουλάχιστον 100.000€ (αντί 15.000€),


οι μισοί ποδοσφαιριστές τους, τουλάχιστον, οι οποίοι θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα, οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας,


θα έχουν τουλάχιστον 3ετή συμφωνία κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων και


θα πρέπει να εκπονήσουν πλάνο τριετίας με ανάλογους υποβιβασμούς και προβιβασμούς ώστε από τη σεζόν 2024-2025 να μην ξεπερνούν, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων Β’, σε αριθμό τις 18 ομάδες, όπως συμφωνήθηκε για την αναδιάρθρωση στην Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε προ μηνών με εκπροσώπους ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείου.


Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου


Tα πτυχία των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ, με κύρια ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, θα θεωρούνται αυτοδικαίως ισότιμα με τα διπλώματα προπονητικής ποδοσφαίρου επιπέδου UEFA B η περαιτέρω ανέλιξή τους θα γίνεται μέσω των σχολών προπονητικής των UEFA-ΕΠΟ με 50% έκπτωση για το δίπλωμα UEFA A και με πλήρη καταβολή διδάκτρων για το δίπλωμα UEFA Pro.


Oι διαβαθμίσεις στα διπλώματα προπονητικής ποδοσφαίρου και τα συνεπακόλουθα επαγγελματικά δικαιώματα θα είναι αυτά που προβλέπονται στη σύμβαση προπονητικής της UEFA, όπως αυτή έχει ενσωματωθεί στον Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ, υλοποιώντας και σε αυτό το πεδίο την Ολιστική Μελέτη,


Oι απόφοιτοι των σχολών της ΕΠΟ, επιπέδου τουλάχιστον UEFA B και άνω, θα μπορούν να αποκτούν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365