Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας: Διάχυση προγράμματος Erasmus

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Διάχυση προγράμματος Erasmus+ KA1«Η καλύτερη τάξη έχει… μόνο τον ουρανό για οροφή».

Tο 3ο Δημ. Σχ. Αριδαίας στα πλαίσια της ολοκλήρωσης και διάχυσης του προγράμματος «The best Classroom is … Roofed only by the Sky», «Η καλύτερη τάξη έχει… μόνο τον ουρανό για οροφή», Erasmus+ KA1 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όλης της σχολικής μονάδας καθώς μέσα από το outdoor education μαθητές και εκπαιδευτικοί βίωσαν την εκπαίδευση “out of the box”! Έμαθαν πώς να μαθαίνουν στο φυσικό περιβάλλον, πώς να διαχειρίζονται την επιτυχία και την αποτυχία, να συνεργάζονται και να συμμετέχουν, να γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, να νοιάζονται και να καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, να πειραματίζονται με νέες ιδέες, να σέβονται τη διαφορετικότητα, να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, να αναστοχάζονται. 


H επιμόρφωση στην Μπολόνια, μία ενδοσχολική επιμόρφωση και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τάξεων του σχολείου μας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας και μέσα στην πόλη και στην αυλή βοήθησαν το σύνολο της εκπαιδευτικής μας μονάδας να ενδυναμώσει στο μυαλό του την εκπαίδευση εκτός της σχολικής αίθουσας! Να αξιοποιήσει και να αναδείξει τα φυσικά στοιχεία της περιοχής όσο και της αυλής του σχολείου. Nα εφαρμόσει σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου μας δραστηριότητες που σχετίζονται με το outdoor education με βιωματικό, παιγνιώδη τρόπο. Να αναγνωρίσει το πνεύμα ελευθερίας, ενσυναίσθησης, σεβασμού, μάθησης, συνεργασίας. Να νιώσει την αβίαστη γνώση, τη χαρά και τον ενθουσιασμό!!!


Στα πλαίσια διάχυσης του προγράμματος το σχολείο μας συμμετείχε επίσης σε ημερίδα με τίτλο: «Φύση: Σχολείο χωρίς τοίχους». Στην εισήγηση κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η δυνατότητα σε δύο εκπαιδευτικούς μας να παρουσιάσουν πολύπλευρα τις δράσεις του προγράμματος που εφαρμόστηκε κατά τα σχολικά έτη 2019-20 και 2020-21 με την υποστήριξη και τον συντονισμό του διευθυντή της σχολικής μονάδας. 


Στον απόηχο των δράσεων επισημάνθηκε λοιπόν η αξία του μαθήματος εκτός της σχολικής αίθουσας -στη φύση, στην αυλή, στην πόλη- και ταυτόχρονα δόθηκε έμφαση στην εφαρμογή των αρχών του outdoor education σε όλες τις τάξεις του σχολείου πάντα με σαφή διασύνδεση με πολλά γνωστικά αντικείμενα (γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος, αγγλικά, ιστορία, κλπ).

Η χαρά και ο ενθουσιασμός των μαθητών μας ήταν η μεγαλύτερη επισφράγιση της αξίας του προγράμματος!




 

2 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365