Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Νέα μέτρα: Στο τραπέζι εμβολιασμένοι στα μαγαζιά και μάσκα στους εξωτερικούς χώρους - Φόβοι για 3.500 κρούσματα

Τα σενάρια για μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι έτοιμη να πάρει η κυβέρνηση για να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορονοϊού - Ολα δείχνουν ότι μόνο εμβολιασμένοι θα μπαίνουν στους κλειστούς χώρους - Τα σενάρια για μάσκα και απαγόρευση κυκλοφορίας.


εκτίναξη των κρουσμάτων και η μεγάλη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα φέρνουν νέα μέτρα στο τραπέζι. Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σε συνεδρίαση που είχε, εξετάζει ποια είναι τα νέα μέτρα που μπορεί να ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμοστούν, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. 


Νέα μέτρα στο τραπέζι για να μπει «φρένο» στον κορονοϊό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νέα μέτρα που μπαίνουν στο τραπέζι για να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορονοϊού είναι τα εξής: 


-Χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους δίχως εξαιρέσεις

-Να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας είτε από τα μεσάνυχτα είτε από πιο αργά 

-Απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά


Η κυβέρνηση, πάντως, σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μαγαζιά στους εσωτερικούς χώρους (εστίαση, μπαρ και νυχτερινά κέντρα) μόνο για εμβολιασμένους από τις 15 Ιουλίου. Αυτό θα ανακοινωθεί, βέβαια, τις επόμενες ημέρες ανάλογα και με τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφουν ανοδική πορεία. Πάντως, ήδη ετοιμάζεται η πλατφόρμα για να δηλώσουν οι επιχειρήσεις πώς θα λειτουργούν από τις 15 Ιουλίου. Η πλατφόρμα αυτή θα είναι έτοιμη πιθανότατα στις αρχές της νέας εβδομάδας.  


Εξαδάκτυλος: «Μόνο με τον εμβολιασμό θα φρενάρουμε το 4ο κύμα κορονοϊού»

Ο μόνος τρόπος για να μπει «φρένο» στο 4ο κύμα του κορονοϊού, όπως επισημαίνει στο OPEN TV ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είναι ο εμβολιασμός. «Δεν θα προλάβουμε να αναστρέψουμε το 4ο κύμα αυτή τη στιγμή με επιπλέον μέτρα. Πρέπει οι άνω των 50 να διαβούν το κατώφλι του εμβολιαστικού κέντρου», αναφέρει χαρακτηριστικά. 


Με τη σειρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημειώνει: «Η κορυφή θα είναι μάλλον γύρω στον Δεκαπενταύγουστο, 10 με 15 Αυγούστου. Εκεί λογικά έχει τη δυνατότητα να πάει και μέχρι τις 3.500 κρούσματα ημερησίως».


Τα πάρτι και οι συναθροίσεις σε μαγαζιά πυροδοτούν «βόμβες» διασποράς του κορονοϊού, όπως συνέβη και στον Αλιμο με τα περισσότερα από 100 κρούσματα από πάρτι Λυκείων σε γνωστό beach bar. 


Νέα μέτρα μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων στην παραλιακή

Τα νέα μέτρα φαίνεται να «κλειδώνουν» μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων στην παραλιακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νότιος Τομέας της Αθήνας είχε την Τρίτη, 6 Ιουλίου, 252 κρούσματα, περισσότερα δηλαδή από όσα είχε η χώρα στις 27 Ιουνίου (236). Η θετικότητα στη Γλυφάδα ανέρχεται στο 8,4%, στον Αλιμο στο 6,1%. Γι' αυτό και μετά τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ, αρκετοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν στα νότια προάστια για να κάνουν rapid test. 


Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ποια θα είναι τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα λάβει η κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365