Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία λέει “ναι” στις απαγορεύσεις για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Δημοσκόπηση
Το 54% θεωρεί ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν  εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας και το 39% ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας, όπως έδειξαν τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN. Το 7% στην ίδια ερώτηση απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στην ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την ALCO, στην ερώτηση «Δύο χρόνια μετά τις εκλογές είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;», το 32% απάντησε καθόλου, το 24% λίγο, το 22% αρκετά και το 19% πολύ. Στους συμμετέχοντες τέθηκε η ίδια ερώτηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι απαντήσεις ήταν οι εξής: 46% καθόλου, 27% λίγο, 18% αρκετά και 4% πολύ.


Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν και για μία σειρά τομέων αναφορικά με το εάν η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καλύτερη, ίδια, ή χειρότερη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Εξωτερική Πολιτική οι απαντήσεις είναι: 23% χειρότερη, 27% ίδια, 44% καλύτερη. Στην Οικονομία: 33% χειρότερη, 19% ίδια, 40% καλύτερη, στην Υγεία: 36% χειρότερη, 22% ίδια, 37% καλύτερη, στο Μεταναστευτικό:  27% χειρότερη, 29% ίδια, 35% καλύτερη, στην  Παιδεία: 33% χειρότερη, 24% ίδια, 34% καλύτερη, στην Προστασία Περιβάλλοντος: 24% χειρότερη, 29% ίδια, 30% καλύτερη, στα Εργασιακά: 46% χειρότερη, 23% ίδια, 23% καλύτερη και στην Εγκληματικότητα: 39% χειρότερη, 33% ίδια, 21% καλύτερη.

Στο ερώτημα «Η γνώμη σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη από αυτήν που είχατε  στις εκλογές» οι συμμετέχοντες απάντησαν: 30% χειρότερη, 37% ίδια, 31% καλύτερη. Η ίδια ερώτηση τέθηκε και για τον Αλέξη Τσίπρα με τις απαντήσεις να έχουν ως εξής: 33% χειρότερη, 52% ίδια, 10% καλύτερη.


Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 40% απάντησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και το 32% κανέναν από τους δύο.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: 36.9% ΝΔ, 24.1% ΣΥΡΙΖΑ, 7% Κίνημα Αλλαγής, 5.5% ΚΚΕ, 4.6% Ελληνική Λύση, 3.6% ΜέΡΑ25, 1.6% Πλεύση Ελευθερίας και 11.5% αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε σήμερα, Δευτέρα, 19 Ιουλίου.


 

4 σχόλια:

  1. Ναι και μετά ξύπνησαν άντε παντε κάπου αλλού να τά πείτε αυτά στημένες δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ λέω με στημένες δημοσκόπησεις να τους εκτελούμε στο σύνταγμα όσους δεν ςμβολιαζονται
    Κατά τα άλλα το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό
    Χαχχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως ειναι δυνατο η πλειοψηφια να ειναι υπερ των μετρων αλλα μειοψηφια αυτοι που εχουν εμβολιαστει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως γίνεται να μην ξέρεις μαθηματικά. 5εκατομύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί και 2-2,5εκτατομύρια άτομα περίπου, είναι ανήλικοι και δεν έχουμε πρόσβαση στα εμβόλια. Οπότε από τα 10εκατομύρια που ήμαστε σαν χώρα, μείον τους 2-2,5 που δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια, πάμε κατευθείαν στα 7.5.... Οι εμβολιασμοί είναι 5 εκατομμύρια. Οπότε πλειοψηφία ειναι οι εμβολιασμένοι

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365