Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Δ. Μπίνος: Δημοτική Αρχή με ξένα κόλλυβα - Παραπλάνηση της κοινωνίας, προχειρότητα και ερασιτεχνισμός

Δελτίο Τύπου

Το 2017 ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΕΥΑ εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα για την ορθολογική χρήση των νερών στην Αλμωπία (άρδευση, ύδρευση, αποχέτευση), με προϋπολογισμό 520.000 ευρώ. Ήταν ένα σημαντικό βήμα για την προστασία και αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της Αλμωπίας. Από την άλλη πλευρά του προγράμματος, βρισκόταν ο Δήμος Νεγκότινο και η Δημοτική Επιχείρηση Komunalec του Νεγκότινο. Ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 1.000.000 ευρώ.


Στόχος της πρότασης ήταν η διαχείριση του υδάτινου στοιχείου σε μια προσέγγιση που αφορά τις πιο σημαντικές δράσεις στο νερό (άρδευση, ύδρευση και αποχέτευση».


Ο Δήμος Αλμωπίας (300.000 ευρώ) επέλεξε να υλοποιήσει τις εξής δράσεις:


1) Μελέτη του φράγματος του Προδρόμου

2) Προμήθεια μετρητών για τις γεωτρήσεις άρδευσης με ηλεκτρονικό σύστημα

3) Προμήθεια πλαστικών κάδων για φυτοφάρμακα

4) Δαπάνες για τη διαχείριση, προώθηση και έρευνα του προγράμματος 


Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας (220.000 ευρώ) επέλεξε να υλοποιήσει τις εξής δράσεις:


1) Μελέτη ύδρευσης της Ξιφιανής

2) Προμήθεια φωτοβολταϊκών συστημάτων και αντλιών χλωρίωσης σε επτά Τ.Κ. του Δήμου μας

3) Διοργάνωση συνεδρίου

4) Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού


Πρόκειται για το διακρατικό – διασυνοριακό πρόγραμμα Wa-mbrella του Intereg του 2017, με το Δήμο Νεγκότινο των Σκοπίων. Φυσικά, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε στο πρόγραμμα, ούτε στο έτος χρηματοδότησης, αλλά ούτε και στην ουσία του προγράμματος. Παρουσιάζεται σε ανακοίνωση ως μια προσπάθεια του εργοταξίου. Συγκεκριμένα, με μια εργοταξιακή ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να παραπλανήσει την τοπική μας κοινωνία και ένα σημαντικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη διαχείριση του υδάτινου πλούτου να το υποβαθμίσει και κάνει απλά λόγο για προμήθεια κόκκινων κάδων από το εργοτάξιο.

Αυτή είναι δυστυχώς η ίδια η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής: Προχειρότητα, ερασιτεχνισμός, απαξίωση κάθε προηγούμενης προσπάθειας, υποβάθμιση δράσεων που βρήκε έτοιμες προς υλοποίηση και υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό. Είναι η Δημοτική Αρχή, που με «ξένα κόλλυβα» προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά της.


Εμείς καλούμε τη Δημοτική Αρχή, έστω και μετά από δύο χρόνια, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να φερθεί υπεύθυνα απέναντι στους πολίτες…


- Αλλάξτε συνήθειες!!

- Αλλάξτε το Δήμο!!

- Φροντίστε να είστε υπεύθυνοι και συνεπείς απέναντι στις ευθύνες που έχετε!!


Για τον συνδυασμό «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»

Ο επικεφαλής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ

πρ. Δήμαρχος Αλμωπίας

5 σχόλια:

  1. Φτάνει σε σιχαθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος ρε Μπινο σε βαρέθηκε και Ο καθρέφτης σου πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άιντε πάλι με τούτον... Εγώ λέω να τον κάνουμε άγαλμα αυτόν, όπου τον βλέπουμε να του φιλάμε το χέρι, και να τον δοξαζουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία μιας και είναι και θεολόγος βεβαίως βεβαίως.... Τι θα ήμασταν άραγε χωρίς αυτόν?? Ένα τίποτα!!! Καλά που ήσουν κ εσύ κάποτε δήμαρχος κ απόλαμβάνουμε τωρα οοοολα τα έργα σου....
    Μ αρέσει που στο τέλος υπογράφει ως πρ. Δήμαρχος, δε λέει να αποχωριστεί αυτό τον τίτλο με τίποτα... Όπου μπορεί το κοπανάει από κάτω... Μήπως το "πρ" Δήμαρχος δεν είναι πρώην δήμαρχος και είναι τσαπρρρρρρρ δήμαρχος????? Κούρασες Δημητράκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΙΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΣΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ ΣΚΑ..ΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΎΟΝΤΑΙ ΕΎΚΟΛΑ !!!! Υ.Γ ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΗΛΊΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΑΛΤΣΧΆΙΜΕΡ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΈΧΟΥΝ ΓΊΝΕΙ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΣ ΣΟΥ ΦΤΆΝΕΙ ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365