Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Μητροπολίτης Αθηναγόρας για συγκεντρώσεις ανεμβολιαστών: Δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία

Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ακόμα και μέσα στην εκκλησία, που ακόμα και αν πειστούν για κάποια πράγματα δεν θα πειστούν

Σχόλιο σχετικά με τους αρνητές των εμβολίων, που προχώρησαν χθες σε νέες διαμαρτυρίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, έκανε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία».


«Έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους γιατρούς. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να στηθεί ένα τείχος ασφάλειας και υγεία» σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μητροπολίτης, υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία ιερέων και μητροπολιτών θα εμβολιαστεί.


Ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο φυλλάδιο που θα μοιραστεί αυτή την Κυριακή στις εκκλησίες προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. «Είναι θεμελιωμένο μέσα στην Αγία Γραφή. Ο Θεός δίνει τους γιατρούς και τα φάρμακα, δηλαδή στους ανθρώπους την δυνατότητα να εφεύρουν τα φάρμακα και στις δύσκολες στιγμές της ζωής τους, να μπορούν να προστατευθούν».


«Τα ερωτήματα που στείλαμε στον κ. Τσιόδρα και απαντήθηκαν έχουν σχέση με συνωμοσιολογίες. Όπως πχ αν το εμβόλιο περιέχει νανοσωματίδια ή τσιπάκι» πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επίσημη εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με τους αντιεμβολιαστές που διαδηλώνουν κρατώντας σταυρούς και ελληνικές σημαίες.


«Τα φαινόμενα που βλέπω κι εγώ στην τηλεόραση, προέρχονται από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία. Είναι παραπνευματικές παραφυάδες και βλέπουν με άλλο τρόπο την κατάσταση. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρεισφρέουν τέτοια στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, της οποίας οι πιστοί έχουν άλλο τρόπο για να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη» δήλωσε.


«Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ακόμα και μέσα στην εκκλησία, που ακόμα και αν πειστούν για κάποια πράγματα δεν θα πειστούν. Γιατί στο μυαλό τους έχουν μια συνωμοσιολογία για τα πράγματα ή ότι κατέχουν την αλήθεια περισσότερο από τους άλλους» πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αθηναγόρα, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είτε αμφιβάλουν είτε φοβούνται για το εμβόλιο, «ο ρόλος της εκκλησίας είναι η συνεργασία με την επιστήμη και η πειθώ. Ο λόγος είναι αυτός που μπορεί να πείσει κάποιους ανθρώπους. Αν πειστούν».

8 σχόλια:

  1. Αρε χριστοδουλε δες τούς κληρικούς κλάνουν πατάτες απέναντι στους πολιτικούς για να μήν χάσουν την μαρμιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σένα τα λέει 4.31

      Διαγραφή
    2. Ποιος και τι λεει για μενα ξερολα ο πουλημενος ποσο κοροιδο εισαι αντε κανε την δουλιασου εσυ και ασε εμας να πεθανουμε κατσε και χαψε οτι σου λενε τα κοματα που πιστευεις και που σε δουλευουν εχοτν παρει τοσα δανεια ρωτα τα γυρισαν αυτα κοροιδο ενω εσενα σε κυνηγουν για ενα ευρω,ο δε προθυπουργος εχει δηλωση σωστα το ποθεν εσχες;το καυσιμο που πηγε στα υψη δεν το βλεπεις οτι οι κεφαλη της εκλλησιας παει με τα νερα της κυβερνησης για ποιο λογο μηπως ξερεις

      Διαγραφή
    3. 7:14 εχεις μπερδέψει τα μπούτια σου και τα θέματα. ξεκαθάρισε τα πρωτα στο μυαλό σου και μετα σχολίασε

      Διαγραφή
    4. 7.46 δεν μπορεί να τα ξεκαθαρίσει γιατί δεν... Αυτό είναι ξεκάθαρο και φαίνεται από τα δύο σχόλια του.

      Διαγραφή
  2. Να ξερεις κατι κυριος εγω αυτα με τους σταυρους στης διαδηλωσης ειμαι κατα να εξηγουμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω τα εχω ξεκαθαριση εσυ κοιτα που εχεις τα αυτια και τα ματια με προβλημα, αυτα που σου εχω γραψει εσυ ουτε καν δε τα διβασες καλα,γι αυτο δεν μπορω να κανω τον γιατρο για εναν νοερα ασθενη,ξυπνα κοροιδο απο τον ληθαργο ερχονται χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365