Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ανοιχτές τιμές στα ροδάκινα: Στο ίδιο έργο θεατές οι παραγωγοί της Πέλλας

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια χρονιά οι βιομήχανοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα μας. Για άλλη μια χρονιά ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν συμπύρηνα ροδάκινα με ανοιχτές τιμές. 


Για άλλη μια χρονιά επιχειρείται να καθοριστεί η τιμή του ροδάκινου βάση της κερδοφορίας των βιομηχάνων. Είναι αυτό που λένε στα χωριά μας, “τα δικά τους... δικά τους και τα δικά μας, πάλι δικά τους !!”.


Η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), κυριολεκτικά κόβει και ράβει μόνη της. Καθορίζουν τη τιμή του προϊόντος που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, βάση των ανταγωνισμών στις διεθνείς αγορές που συναντούν οι ίδιοι, βάση δηλαδή της διασφάλισης των κερδών τους. Κύριοι της Ένωσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κόστος της καλλιέργειας μας, δε καθορίζεται από τα κέρδη σας. Τα γεωργικά εφόδια, το πετρέλαιο, η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του ΕΦΚΑ, ειδικά με το νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση κλπ, χρόνο το χρόνο αυξάνουν ανεξάρτητα από την τιμή που θα πουλήσουμε. Εκεί ο παραγωγός δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ανάλογα με τη τιμή που θα πουλήσει το προϊόν, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε πετρέλαιο με ανοιχτή τιμή, ούτε λιπάσματα, ούτε τίποτα.


Η κυβέρνηση, αλλά και αυτοί που συμμετέχουν στις διεπαγγελματικές και δήθεν εκπροσωπούν τους παραγωγούς, δε μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν με τον ιδρώτα μας. Ειδικά φέτος που η παραγωγή μας είναι μειωμένη κατά 80 με 90% εξ αιτίας των παγετών της άνοιξης επιβάλλεται να οριστεί τιμή που θα καλύπτει το κόστος καλλιέργειας και θα μας αφήνει ένα εισόδημα προκειμένου να ζήσουμε τις οικογένειες μας, και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Το αίτημα για κατώτερη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα που παράγουμε, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Την τιμή του ιδρώτα μας, την καθορίζουμε εμείς και μόνον εμείς, παζάρια δε χωράνε.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑ

3 σχόλια:

  1. Αν δεν σας συμφέρει παιδιά μην καλλιεργείται αλλάξτε καλλιέργεια η επάγγελμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη δίνεται ανοιχτές τιμές. Μια μέρα τώρα να μη δουλέψουν τα εργοστάσια θα πάρει φωτιά ο κωλος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365