Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Απάντηση Μ. Χισκάκη στον Δ. Μπίνο: Ο Δήμος μας είναι ενας Δήμος που η βιωσιμότητά του στηρίζεται στη διαχείριση των υδατικών του πόρων

Διαβάστε στην ανάρτηση της κ. Χισκάκη

Με αφορμή ανακοίνωση της παράταξης που, κατά τα λεγόμενά της, εκπροσωπεί την προηγούμενη δημοτική αρχή και σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων του Δήμου Αλμωπίας, θα ήθελα να αναφέρω, κατά τη γνώμη μου, την επιστημονική μου κατάρτιση και την επαγγελματική μου εμπειρία (environmental water management), κάποια βασικά στοιχεία περιβαλλοντικής διαχείρισης των υδάτων:

1. Η διαχείριση βασίζεται σε τεκμηριωμένη μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης της περιοχής, με αρχικές δεσμεύσεις τις νομοθετημένες υποχρεώσεις του διαχειριστή και της διαχείρισης.

2. Η χρηματοδότηση ενός έργου, δε σημαίνει απαραίτητα και διαχείριση. Και εξηγώ: η διαχείριση των χρησιμοποιημενων συσκευασιών φυτοφαρμάκων (επικίνδυνα απόβλητα) δεν είναι σε καμία περίπτωση η αγορά των κοκκινων κάδων. Διαχείριση είναι η σωστή προσωρινή αποθήκευση ( φυσικά αυτό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κάδο που πληρεί κάποιες προδιαγραφές στεγανοτητας, οποιουδήποτε χρώματος. Το χρώμα είναι αποτέλεσμα σήμανσης για τη σωστότερη εναπόθεση). Η σωστή περισυλλογή και το σπουδαιότερο, η τελική απομάκρυνση και διαχείρισή τους από πιστοποιημένη εταιρεία διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων. Ο Δήμος μας ουδέποτε είχε μεριμνήσει για την εξασφάλιση κονδυλίων, βάσει των νομικών του υποχρεώσεων, ώστε να κάνει σύμβαση με εταιρεία διαχείρισης. Ούτε καν ήξερε  τις ποσότητες διαχείρισης. Δε θα μιλήσω για πρόστιμα γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μου. 

3. Η επιλογή προς χρηματοδότηση κάποιων μέτρων υδατικής διαχείρισης πρέπει να γίνεται βάσει τεκμηριωμένης ταξινόμησης των αναγκών. Και πραγματικά έχω την απορία, βάσει ποιών δεδομένων έγινε η συγκεκριμένη επιλογή και ποια είναι τα συμπεράσματα των όχι και τόσο φθηνών ημερίδων. Μήπως είναι προσωπικά δεδομένα που δεν πρέπει να έχει πρόσβαση ο δημότης-χρηστης;

Ο Δήμος μας είναι ενας Δήμος που η βιωσιμότητά του στηρίζεται στη διαχείριση των υδατικών του πόρων. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό, τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστούμε.

Και για να προλάβω τους τυχών κακόβουλους αναγνώστες, δεν κάνω το συνήγορο κανενός. Δεν έχει κανείς ανάγκη από συνήγορο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365