Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

Βολές Τζάκρη με αφορμή την επίσκεψη της Λ. Μενδώνη στην Έδεσσα - Απάντηση Σταμενίτη

Δελτία Τύπου

Διαβάστε τις βολές της Θεοδώρας Τζάκρη με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Έδεσσα και την απάντηση του Διονύση Σταμενίτη.


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Θεοδώρας Τζάκρη:

Θεοδώρα Τζάκρη: Η κυρία Μενδώνη «αποψίλωσε» τον πολιτισμό της Πέλλας


Ζήτησε την αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου στον Λόγγο της Έδεσσας και δεν είπε λέξη για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου



Η κυρία Μενδώνη, κατά γενική ομολογία, είναι μια αποτυχημένη Υπουργός Πολιτισμού. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση Υπουργού Πολιτισμού που θα μείνει στην ιστορία για τη ζημιά που προκάλεσε στην πολιτιστική κληρονομιά μας (τσιμέντωμα Ακρόπολης, metro Θεσσαλονίκης, υπόθεση Λιγνάδη κ.λπ.). 

Ακολουθώντας την μακρά παράδοση της Δεξιάς, μας επισκέφτηκε περισσότερο για να τονίσει, με την ολοσχερή αγνόηση των δικαίων αιτημάτων μας, ότι είμαστε μια παραμεθόριος περιοχή της χώρας. 

Αγνόησε το αίτημα του λαού της Έδεσσας για την ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου, αγνόησε την ανάγκη δέσμευσης πόρων για τη συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, περιφρόνησε την πολιτιστική σημασία του συνοικισμού του Βαροσίου και, το πιο βασικό, έδειξε να μην έχει καμία επαφή με την έκταση και τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πέλλας στο σύνολό της. 

Αυτή η επίσκεψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο διαγωνισμός ανικανότητας και ανεπάρκειας των Υπουργών του κυρίου Μητσοτάκη δεν έχει τέλος, γιατί κάθε φορά μας επισκέπτεται κάποιος χειρότερος από τον προηγούμενο. 

Οι πολίτες της Πέλλας εμπεδώνουν κάθε μέρα και περισσότερο  την απλή αλήθεια. Ότι η μόνη πιθανότητα ανάκαμψης της Πέλλας ταυτίζεται με την πτώση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου - Απάντηση του Διονύση Σταμενίτη


Διονύσης Σταμενίτης: «Στο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας ενοχλήθηκαν που η Υπουργός Πολιτισμού έδωσε λύσεις εκεί που αυτοί αδιαφόρησαν».


Η σημερινή ανακριβής και άστοχη δήλωση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζάκρη,  αναφορικά με την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη στην Έδεσσα, δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Μέσα σε ένα κρεσέντο ανακρίβειάς παίρνει αφορμή να κατηγορήσει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί μάλλον ενοχλείται όταν βλέπει για πρώτη φορά Υπουργό Πολιτισμού της χώρας να επισκέπτεται την πόλη της Έδεσσας και να δίνει λύσεις στα προβλήματα. 

Προφανώς η κα Τζάκρη μετά από επιστήμων της ιατρικής, που αμφισβήτησε την εγκυρότητα των εμβολίων, λέγοντας ότι βρίσκονται σε στάδιο προσωρινής άδειας, σήμερα φοράει το ένδυμα της αρχαιολόγου και μας προτρέπει να συνεχίσουμε τις ανασκαφές στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λόγγου και να εγκαταλείψουμε  την ανάδειξη του. Προτείνει δηλαδή να καταδικάσουμε εξαιρετικούς θησαυρούς στην αφάνεια, κρύβοντας και αφήνοντας αναξιοποίητα τα πολύτιμα  πλεονεκτήματα  του τουριστικού προϊόντος της Έδεσσας.  

Συνιστούμε στην κ. Τζάκρη, που πολύ καθυστερημένα εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τον πολιτιστικό πλούτο της Πέλλας, να κάνει πρώτα την αυτοκριτική της. Γιατί η ιστορία έχει γράψει ότι επι 4,5 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε και δε χρηματοδότησε ούτε μια μελέτη για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Λόγγου ή για το Βαρόσι, ενώ χθες δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την ανάδειξη και των δύο. Αδιαφόρησε επίσης, για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη, ενώ χθες η Υπουργός ζήτησε την υπόδειξη κατάλληλου χώρου, ο οποίος εφόσον βρεθεί το Υπουργείο θα στηρίξει απόλυτα το αίτημα του λαού της Έδεσσας. Αδιαφόρησε ακόμα για τα μεταβυζαντινά μνημεία της Μητρόπολης, ενώ χθες δόθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ωρίμανσης των μελετών και ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αδιαφόρησε για το Τζαμί, ενώ χθες δόθηκε η εντολή μεταφοράς των φυλασσόμενων ευρημάτων ώστε το μνημείο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ενώ είναι η κ. Μενδώνη που χθες ανήγγειλε την παράταση της προγραμματικής σύμβασης για το έργο της αναβάθμισης του πολυχώρου πολιτισμού «M. Αλέξανδρος» ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ε, λοιπόν από την αδράνεια και την ανυπαρξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης της ΝΔ θα προχωρήσει βήμα βήμα, με οδηγό την επιστήμη της αρχαιολογίας και τη διεθνή πρακτική ώστε να αναδειχθούν τα μνημεία του Νομού Πέλλας.

Προφανώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε σύγχυση. Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να τους εμφανίζουν καθηλωμένους, προσπαθούν μάταια μέσα από κραυγές και ψέματα να κερδίσουν πολιτικό χώρο. Όμως,  όσα ψέματα και να πούνε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πέλλας, η πραγματικότητα είναι εδώ για να τους διαψεύδει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365