Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Αϊτή: Σκότωσαν τον πρόεδρο της χώρας

«Είναι μια ενέργεια μίσους, απάνθρωπη και βάρβαρη»

Νεκρός είναι ο πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ τον οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μέσα στο σπίτι του.


Σύμφωνα με τον προσωρινό πρωθυπουργό της χώρας Κλοντ Ζοσέφ, μια ομάδα ατόμων εισέβαλε στο σπίτι στο Πορτ ο Πρενς και τον εκτέλεσε. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε η σύζυγός τους η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.


«Είναι μια ενέργεια μίσους, απάνθρωπη και βάρβαρη» είπε ο Ζοσέφ.


Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τους εκτελεστές, μόνο το ότι ήταν ισπανόφωνοι. Ο Ζοβενέλ Μοΐζ ήταν 53 χρονών και ήταν πρόεδρος της χώρας από το 2017.


Η δολοφονία βυθίζει ακόμα περισσότερο το χάος στη χώρα. Η δράση συμμοριών στην Αϊτή έχει μετατραπεί σε μάστιγα από την αρχή της χρονιάς, με τις δολοφονίες να γίνονται όλο και περισσότερες.


Στις αρχές Ιουνίου, συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της φτωχότερης χώρας του δυτικού ημισφαιρίου ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους υποβαθμισμένων συνοικιών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει Κλοντ Ζοσέφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365