Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Καταγγελίες για ιερείς - Αρνούνται να κοινωνήσουν πιστούς που έκαναν εμβόλιο για τον κοροναϊό

Η Εκκλησία της Κρήτης, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού

Οι καταγγελίες στην Κρήτη αρχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη. Ιερείς κατηγορούνται ότι δεν κοινωνούν και δεν δέχονται πιστούς που έκαναν το εμβόλιο, για εξομολόγηση.


Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που έκανε, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή στου στο Ράδιο Κρήτη. Ο κ. Τζανάκης είπε ότι δέχεται καταγγελίες πολιτών, ότι κληρικοί τους “απειλούν” ότι αν εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, θα αρνούνται τη μετάληψη και την εξομολόγηση!


Απαντώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου.


Ο κ. Αδαμάκης έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού.


“Εμείς θέλουμε να βγαίνουμε στον άμβωνα, και να βλέπουμε όλους τους πιστούς, εκεί, και υγιείς”, τόνισε, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία της Κρήτης, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού. 


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365