Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ προχωρούν στην καταβολή των προκαταβολών»

Δελτίο Τύπου

Σε σημερινή (29/07/2021) αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών για τους ανοιξιάτικους παγετούς, οι οποίες αναμένεται να καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα. Μετά από την ψήφιση της τροπολογίας που δημιούργησε το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για τις προκαταβολές και τις αποζημιώσεις, οι διαδικασίες προχωρούν όπως έχει ανακοινωθεί. 


Όσον αφορά τη σημερινή εξέλιξη  ο Βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 

«Μετά τη σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ έχουμε την επιβεβαίωση όλων των εξαγγελιών για έμπρακτη στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς. Σύμφωνα λοιπόν με το εκτιμητικό έργο των γεωπόνων του ΕΛΓΑ στη συνολική έκταση της ζημιάς ανά Περιφερειακή Ενότητα, το Συμβούλιο του Οργανισμού, προχώρησε στις αποφάσεις για κατηγοριοποίηση των Τοπικών Κοινοτήτων ανάλογα με το ποσοστό ζημιάς που εμφανίζει η καθεμία, κριτήριο από το οποίο θα προκύψει και το ύψος της προκαταβολής.

Συνεπώς, έχουμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αποδεικνύοντας έτσι τη συνέπεια λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης. Παρόλες τις αμφισβητήσεις που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα για τον τρόπο και το χρόνο της καταβολής των προκαταβολών, αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταλήξουμε στα σημερινά αποτελέσματα με προκαταβολές χωρίς εξατομικευμένο πόρισμα και χωρίς την απαίτηση οποιασδήποτε ενέργειας από τους παραγωγούς. 

Γίνεται επομένως ξεκάθαρη η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για ουσιαστική στήριξη των παραγωγών μας και κάθε αγροτικής οικογένειας». 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365