Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021

Έδεσσα: Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Βασιλειάδη

Διαβάστε την ανάρτηση του Λάκη Βασιλειάδη:


Περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία – Επίσκεψη στην Έδεσσα

Σήμερα συνοδεύσαμε την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Έδεσσα. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Έδεσσας με τον Δήμαρχο κ. Δ. Γιάννου. Ο Δήμαρχος έθεσε σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στη δημιουργία Μουσείου στην Έδεσσα. Η Υπουργός ήταν καταρχήν θετική, ωστόσο είπε ότι πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος, υπό προϋποθέσεις που θα θέσει η Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας, μετά από μελέτη και ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ στα γραφεία της Μητρόπολης και επίσκεψη στην παλαιά μητρόπολη, τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι και το σωζόμενο οθωμανικό τέμενος Γενί Τζαμί. Η Υπουργός ζήτησε να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το Τζαμί και τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ τόνισε πως πρέπει να ακολουθήσει και ευπρεπισμός του χώρου και της πλατείας στο Βαρόσι.

Η Υπουργός πραγματοποίησε επίσης αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο Λόγγου Έδεσσας, όπου και πραγματοποιήθηκε επιτόπια σύσκεψη με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελ. Τσιγαρίδα και στελέχη του Υπουργείου. Η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε πως ξεκινούν άμεσα εργασίες καθαρισμού συντήρησης και ευπρεπισμού του χώρου και έδωσε εντολή να γίνει μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου του Λόγγου. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως αρχή της Αειφορίας είναι η διατήρηση και ανάδειξη των σωζόμενων ιστορικών κτηρίων και μνημείων, ώστε να είναι επισκέψιμα και ελκυστικά.

Στρατηγικός στόχος αναφορικά με την πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη της Έδεσσας πρέπει να είναι η σύνδεση της παλαιάς με τη νέα πόλη και η δημιουργία ενός ενιαίου και ελκυστικού τουριστικού προϊόντος, που να συμπεριλαμβάνει και την αξιοποίηση του παλαιού Κανναβουργείου. Υποστηρίζω την προοπτική αυτή καθώς πιστεύω πως θα έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη της Έδεσσας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365