Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Κατασκευή κι επισκευή πάρκων και πλατειών στην Αριδαία

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας με συνέπεια τα έργα κοινής ωφέλειας για τους δημότες της Αλμωπίας, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην έγκριση μελέτης, ύψους 230.353,34€ που αφορά την κατασκευή κι επισκευή κοινοχρήστων χώρων στην Αριδαία. Η μελέτη αυτή αφορά στην κατασκευή και επισκευή πάρκων και πλατειών που βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία του οικισμού της Αριδαίας. Πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι άλλοτε χρήζουν συντήρησης γιατί έχουν υποστεί φθορές από την πολυκαιρία ή από βανδαλισμούς και κλοπές και άλλοτε κατασκευής λόγω αναβάθμισης και εξωραϊσμού τους. 

Σύντομα αναμένεται η έναρξη των εργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση παιχνιδιών, την φύτευση καλλωπιστικών φυτών, την αντικατάσταση φθαρμένων ξύλινων καθισμάτων και την τοποθέτηση καινούργιων, η περίφραξη των χώρων κ.α. 


Συγκεκριμένα οι εργασίες θα γίνουν στα παρακάτω σημεία: 

Α)Στον χώρο της παιδικής χαράς επί της συμβολής των οδών Μαραθώνος & Μεταμορφώσεως

Β) Στον χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Γ) Στον χώρο της παιδικής χαράς επί της συμβολής των οδών Πολυτεχνείου & Ερμού 

Δ) Στον χώρο του πεζόδρομου Ο.Τ. 59 (πίσω από τους Ακρίτες)

Ε) Στον χώρο της πλατείας Αγγελής Γάτσου

ΣΤ) Στον κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Πολυτεχνείου (πίσω από το 1ο Γυμνάσιο) 

Ζ) Στον κοινόχρηστο χώρο επί της συμβολής των οδών Ταγμ. Χαϊλή & Πολυτεχνείου

Η) Στον κοινόχρηστο χώρο του Δημαρχείου 

Θ) Στον χώρο του πεζοδρομίου μπροστά από το ΠΚΑ, το γήπεδο Λαγούδη & το ΕΠΑΛ 

Ι) Στον χώρο του πεζοδρομίου της Λεωφόρου Ξενιτίδη


Η διαδικασία σχεδιασμού, ωρίμανσης και εκπόνησης της μελέτης πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, βασισμένη στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, τα πάρκα και οι πλατείες που θα παραδοθούν στους δημότες της Αριδαίας θα έχουν εντελώς διαφορετική όψη και θα είναι όμορφα, καλαίσθητα και ασφαλή, αλλάζοντας εντελώς την μέχρι σήμερα εικόνα της πόλης. Σύντομα οι εργασίες θα επεκταθούν και στους κοινόχρηστους χώρους και άλλων κοινοτήτων.



3 σχόλια:

  1. Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα έχουμε ατυχήματα , μην αργείτε άλλο. Από προσωπικό τουλάχιστον γέμισε ο Δήμος … Ποιός τους συντονίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια! Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα πρεπει να να διατηρηθούμ οι εργασίες που θα κάνετε αλλιώς ούτε σε εξι μήνες πάλι θα κατασταφεί.Θα πρέπει να υπάρχει σωστή περίφραξη, φωτισμός, να μην επιτρέπεται η είσοδος μετά της 10 μ.μ , να υπάρχει καμέρα και να εποπτευει η αστυνομια τουλάχιστον το πρωτο καιρό ότι γινετα και σε άλλες παιδικές χαρέα στην χώρα μας.Δε πρέπει να πραγματοποιούντε μονο έργα αλλά και να διατηρουνται με κάποιο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τόσα λεφτά τα πάρκα πρέπει να αλλάξουν τελείως όψη. Μέχρι τώρα ούτε για τα πανηγύρια δεν κάνετε εκεί στο Δήμο. Κανένα έργο για το πράσινο, πάρκα, παιδικές χαρές δεν δίνετε δεκάρα. Εύχομαι από εδώ και πέρα να κάνετε κάτι με τα λεφτά αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365