Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Χρυσό βραβείο για τον ταρατσόκηπο του Δημαρχείου Έδεσσας

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Έδεσσας απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Commercial landscape του διαγωνισμού Landscapes Awards 2021, για τον ταρατσόκηπο του Δημαρχείου Έδεσσας, μία ιδέα βασισμένη στην φύση (nature based solution) και έναν περισσότερο φυσικό τρόπο δόμησης και λειτουργίας των δημόσιων κτηρίων.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση με την οποία το κτήριο του Δημαρχείου Έδεσσας θωρακίστηκε ενεργειακά σε πολύ σημαντικό βαθμό, ενώ ταυτόχρονα βελτιώθηκε η εικόνα του κτηρίου και της ευρύτερης περιοχής, με περισσότερο πράσινο! 

Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή ο Διευθυντής Προγραμματισμού του Δήμου Έδεσσας, κ. Δημήτρης Μεταξάς, που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και είναι και ένας εκ των βασικών μελετητών του έργου.

«Όταν η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων γίνεται ταυτόχρονα με την αισθητική αναβάθμιση των ίδιων των κτηρίων και του συνόλου της περιοχής, τότε σίγουρα μιλάμε για καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές. Νοιώθω περηφάνεια που ο Δήμος Έδεσσας διαθέτει στελέχη που μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν καινοτόμα έργα που αναδεικνύουν την Έδεσσα και μας ωθούν σε ακόμη καλύτερες δράσεις και πρωτοποριακά έργα», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου. 


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365