Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Χαρδαλιάς: Ελεύθερη μετακίνηση στα Νησιά μόνο για εμβολιασμένους - Οι όροι για ανεμβολίαστους

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ο Ιούλιος έφτασε και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ, όπως και τα νέα μέτρα για τους πολίτες που ακόμα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνει αναλυτικά τα νέα μέτρα. 


Αρχικά το λόγο πήρε η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε: “Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περασμένης εβδομάδας δείχνουν μία σταθεροποίηση της επιδημίας. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η σημαντική περαιτέρω μείωση της διάμεσης ηλικίας. Η πλειοψηφία κρουσμάτων αφορά τους νέους 18 -34 ετών (60%). Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές. Ο Ιούνιος ήταν εξαιρετικός μήνας για την Ελλάδα. Είχαμε μείωση κρουσμάτων κατά 75% και μείωση θανάτων κατά 50%. Η αύξηση των τελευταίων ημερών πιθανώς οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας αλλά και στη μετάλλαξη Δέλτα. Ήδη καταγράφονται περιστατικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική σε σύγκριση με τον αρχικό ιό. Ιδιαίτερα αυξημένη φαίνεται να είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση της μετάλλαξης”.   


“Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα εξαρτάται από το ποσοστό εμβολιασμού που θα πετύχουμε τον επόμενο μήνα αλλά και την ατομική προστασία”. 


“Μειώθηκαν κατά 28% οι διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα”, ανέφερε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. “Η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών κατά της μετάλλαξης Δέλτα είναι υψηλή”, είπε στη συνέχεια.  


Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για μετακινήσεις προς τα νησιά: 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Rapid test

Self test


Στην επιστροφή από τα νησιά, self test για όσους είναι άνω των 12 ετών. 


Για χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.


3 σχόλια:

  1. Ναι στις εκλογές θά τά πούμε κύριε χαρδαλια,δεν διαφέρετε καί πολύ από τής χουντικές τακτικές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο και αν λέω οτι πρέπει να πάω να κάνω το εμβόλιο εσείς μου δίνετε αφορμές να μην πάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365