Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Αλμωπία: Παιδικές χαρές καρμανιόλες, επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών - Προβληματισμός για την αρμόδια υπηρεσία

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν στην ακατάλληλη όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, παιδική χαρά της Νότιας Αλμωπίας.


Από εκείνη την ανάρτηση μας και μέχρι σήμερα, πολλά ήταν τα παράπονα γονιών στην ιστοσελίδα μας για τις παιδικές χαρές Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και της Αριδαίας, με κάποιες εκ των οποίων να χαρακτηρίζονται καρμανιόλες και επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα μικρών αλλά και μεγάλων.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να ελέγξουν όλες τις παιδικές χαρές, πριν συμβεί και άλλο δυσάρεστο περιστατικό, αφού αποδείχθηκε περίτρανα πως τέτοιος έλεγχος δεν έγινε όταν έπρεπε. 

Πριν λίγο καιρό, μετά από βίντεο των Unboxholics, διορθώθηκε άμεσα ζημιά στην παιδική χαρά της Πιπεριάς Αλμωπίας. Οι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να πάρουν δημοσιότητα κάποια θέματα για να λυθούν, αλλά αυτό να γίνεται πριν συμβεί κάποιο περιστατικό, ή πριν δημοσιευθεί μία ζημιά, ειδικά σε χώρους που παίζουν μικρά παιδιά.


Το ερώτημα που έχουμε να θέσουμε προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, είναι πόσες από τις παιδικές χαρές έχουν άδεια λειτουργίας και αν δεν έχουν πιο είναι το πρόβλημα και δεν έχει δοθεί η άδεια. 


Ειδικά σε χώρους που παίζουν παιδιά πρέπει οι υπηρεσίες να δείχνουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και να λειτουργούν με ταχύτητα, κάτι το οποίο από μία συγκεκριμένα υπηρεσία του Δήμου δεν το βλέπουμε εδώ και χρόνια, όχι μόνο στο θέμα των παιδικών χαρών, αλλά και σε άλλα θέματα αρμοδιότητας της. 


Επίσης να θυμίσουμε πως τα περισσότερα αν όχι όλα τα γήπεδα του Δήμου Αλμωπίας δεν έχουν άδεια. Γήπεδα τα οποία καθημερινά μικροί και μεγάλοι επισκέπτονται. Αρμοδιότητας της ίδιας υπηρεσίας. 

Θέματα γνωστά τα οποία όμως για χρόνια δεν λύνονται. 

Πρέπει να προβληματίσει πολλούς ο τρόπος λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

3 σχόλια:

  1. θα μπορούσαν όλοι μαζί οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος μαζί να ασχοληθούν συνολικά και διεξοδικά με το θέμα των Παιδικών χαρών της Αλμωπίας.Σπουδαίο θέμα και για τον κόσμο και το Δήμο..Το λύνουν και κερδίζουν ψήφους.Δεν το λύνουν ΔΕΝ ψηφίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αρμόδιοι είναι απασχολημένοι να βγάζουν φωτογραφίες που καθαρίζουν χόρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίδιος ο αντιδήμαρχος τεχνικών ή κάνω λάθος; 4 με Μπινο 2 με Μπατση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365