Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που δεν σκανάρονται, έρχονται κίνητρα εμβολιασμού και για άλλες ηλικίες

Κίνητρα εμβολιασμού και για άλλες ηλικίες

Όπως είπε o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης, ο έλεγχος από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορεί να «γίνεται οπτικά, καθώς κάποια πιστοποιητικά δεν έχουν καν QR. Ανοιχτό ενδεχόμενο να επεκταθούν τα κίνητρα εμβολιασμού και σε άλλες ηλικίες.


Για την πλατφόρμα του Freedom pass των 150€, ο υπουργός Ψηφιακή Διακυβέρνησης ανέφερε:


«Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr, εκεί θα υπάρχει μια αίτηση, την αίτηση θα μπορούν να την κάνουν οι νέοι 18 έως 24 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Θα μπορεί κανείς να μπει με τους κωδικούς του taxis εφόσον έχει και αμέσως μετά το σύστημα θα τον βλέπει και θα κάνει την αίτηση.


Αν δεν έχει taxis θα πρέπει να πάει στα ΚΕΠ για να κανει την αντίστοιχη αίτηση, και από εκεί και πέρα ο συγκεκριμένος τραπεζικός φορέας ο οποίος εκδίδει το freedom pass, στην αρχή είναι ένας στην πορεία το έχουμε αφήσει ανοιχτό να προστίθεται όποια τράπεζα το επιθυμεί, θα επικοινωνεί απευθείας με τον ενδιαφερόμενο πολίτη εντός δύο περίπου ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα η οποία θα έχει ψηφιακή μορφή».


«Δηλαδή θα είναι μέσα στο κινητό τηλέφωνο, για όποιον δεν έχει κινητό τηλέφωνο θα την παίρνει μέσα από τα ΚΕΠ με έναν αριθμό αλλά για αρχή θέλουμε να περάσουμε και αυτή την κουλτούρα των προπληρωμένων καρτών. Αυτή η κάρτα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, δεν είναι για τα πάντα αυτή η κάρτα, είναι για τουρισμό και πολιτισμό», εξήγησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.


«Εμείς δείχνουμε εμπιστοσύνη στους νέους, ξέρουμε ότι εφόσον επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση θα κάνουν και τη δεύτερη οπότε εξαρχής λέμε ''θα πάρετε γρήγορα αυτό το κίνητρο στα χέρια σας''», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κίνητρα εμβολιασμού και για άλλες ηλικίες

Ερωτηθείς αν σκέφτονται να επεκτείνουν και σε άλλες ηλικιακές ομάδες τα κίνητρα για τον εμβολιασμό, ο υπουργός απάντησε: «Πολλά πράγματα είναι πάνω στο τραπέζι δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σας απαντήσω συγκεκριμένα ποια ακριβώς κίνητρα θα πήγαιναν σε ποια ηλικιακή κατηγορία γιατί σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και το οικονομικό σκέλος, παίζουν και άλλες προτεραιότητες.


Ήδη ξέρουμε ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων 18-24 που έκλεισαν το ραντεβού έπειτα από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου κινήτρου. Από την πρώτη μέρα που ανακοινώσαμε το κίνητρο έχουνε κλείσει 542 χιλιάδες πολίτες νέα ραντεβού, αυτό είναι σε ένα βαθμό είναι και λόγω των μέτρων που ανακοινώθηκαν είτε του συγκεκριμένου κινήτρου είτε των άλλων μέτρων. Στους νέους 18-24 έχουμε 125 χιλιάδες νέα ραντεβού».


Πιστοποιητικά από τρίτες χώρες

Για τα πιστοποιητικά από τρίτες χώρες, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε:


«Εκεί θα γίνει οπτικά η αναγνώριση, εκ των πραγμάτων άμα δείτε πως είναι κάποια πιστοποιητικά του εξωτερικού, το αμερικάνικο πιστοποιητικό το οποίο έχω δει για παράδειγμα δεν έχει καν QR πάνω του. Θα έλεγα ότι η έκπληξη είναι η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία το ότι καταφέραμε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και φτιάξαμε ένα κοινό πιστοποιητικό που μπορεί κανείς να το διαβάζει, και ήταν και πρόταση και πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού αυτό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365