Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Συγκινεί ο Δημήτρης που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό και αρίστευσε στις πανελλήνιες: Να συνεχίσουμε παρά τον πόνο

"Να συνεχίσουμε παρά τον πόνο"

Για λίγο τα άφησα τελείως αλλά δεν είχα άλλη επιλογή, τόνισε ο Δημήτρης που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό και αρίστευσε στις πανελλήνιες 2021.


"Να συνεχίσουμε παρά τον πόνο" δηλώνει σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Καρακώστας, ο απόφοιτος πλέον Λυκείου στη Ναύπακτο που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό και μετά από δύο μήνες αρίστευσε στις πανελλήνιες 2021.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος δηλώνει πως "οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα", ενώ τονίζει πως "χωρίς τις βάσεις που μου είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό".


"Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω. Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς", υπογράμμισε αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που έχασε τους γονείς του.



Πρόσθεσε παράλληλα πως εκείνη την εποχή αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του ενώ τον στήριξαν και οι συμμαθητές του που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους. "Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα", εξηγεί.


Όσον αφορά τα όνειρά που κάνει μετά την επιτυχία στις εξετάσεις, αποκαλύπτει ότι "θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορονοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος".


"Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.


Η συγκλονιστική ιστορία του

Ο Δημήτρης Καρακώστας αποτελεί παράδειγμα ψυχικής δύναμης. Πριν δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του 56χρονου πρώην αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα και της 51χρονης καθηγήτριας Νικολίτσας Μούρτου, οι οποίοι κατέληξαν από κορονοϊό σύμφωνα με το npress.gr.


Όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο ενημέρωσης, ο 56χρονος ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η 51χρονη μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Οι δύο τους έφυγαν μετά από μάχη που έδωσαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου του Ρίου με τον ιό, αφήνοντας πίσω τους τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές εξετάσεις και τα άλλα τρία φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


Ο Δημήτρης πριν έναν χρόνο σημείωσε μια μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας, φέτος και φέτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς θα έδινε τις πανελλήνιες λίγο καιρό αφότου έχασε τους δικούς του. Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.


Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης κυριολεκτικά σάρωσε καταφέροντας να συγκεντρώσει 18.685 μόρια. Η οικογένεια σύντομα θα έχει ένα ακόμα καλό νέο, αφού ο μεγάλος γιος τελείωσε το πανεπιστήμιο, ο οποίος επίσης πέρασε τις εξετάσεις μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και παίρνει πτυχίο.

1 σχόλιο:

  1. Παράδειγμα προς μίμηση, ό,τι λόγια και να πεις γι αυτό το παιδί είμαι λίγα. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365