Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: Καμπανάκι Χαρδαλιά – Ποιοι θα κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα

Ποιοι θα κάνουν υποχρεωτικά δυο φορές την εβδομάδα τεστ κορονοϊού

Ο κορονοϊός επελαύνει, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν «τρέχει» με τους επιθυμητούς ρυθμούς και ως εκ τούτου η επιδημιολογική εικόνα της χώρας γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη.


Στο κλίμα αυτό, έγινε σήμερα, Πέμπτη 15.07.2021, η καθιερωμένη ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.


Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.794 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με τα 1.190 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).


Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέροντας πως η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη.


«Σήμερα βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε, λέγοντας επίσης πως η ιχνηλάτηση δείχνει πως οι νέοι επιστρέφοντας από τις διακοπές «μεταφέρουν» τον ιό στο οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό τους περιβάλλον.


Επιμένοντας στη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, τόνισε πως πολλοί από όσους «κολλάνε» δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν πώς έγινε αυτό, πως δεν γνωρίζουν αν είχαν κάποια «ύποπτη» επαφή, ενώ ο δείκτης θετικότητα έφτασε το 3,5% στην επικράτεια. Θυμίζουμε εδώ πως το 4% είναι το «πράσινο» όριο, κάτι που αποδεικνύει πως… κάθε άλλο παρά καλή είναι η κατάσταση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.


Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέλυσε στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ απηύθυνε νέο κάλεσμα στους νέους για να εμβολιαστούν.


Συναγερμός από Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές

Στην συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».


Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος.


Σε ερώτηση που έγινε στην ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές».



Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δύο τεστ κορονοϊού (συγκεκριμένα ένα rapid και ένα self test) την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία αλλά και οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365