Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

"Σμύρνη μου αγαπημένη": Στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας 28, 29 & 30/8 - Aridaia365

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ : ''ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ'' ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟΥΣΙΑ

Το κείμενο περιγράφει, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας, την ανεπανάληπτη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωτεύουσας της Ιωνίας από την εποχή του Α’ παγκοσμίου πολέμου μέχρι το τέλος της πόλης. Η πολυπολιτισμική κοινωνία της Σμύρνης με τους Λεβαντίνους, Αρμένηδες, Τούρκους και Ρωμιούς, ο μαγικός τρόπος ζωής, η κουζίνα και η μουσική που  συνδυάζουν αρμονικά τα στοιχεία όλων των εθνοτήτων αλλά και οι κρυφές δυσαρμονίες τους, περνούν μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων. Και φυσικά πίσω απ’ αυτές αποτυπώνονται η πολιτική ιστορία, τα αντικρουόμενα συμφέροντα και οι πολιτικές βλέψεις που οδήγησαν στην καταστροφή της περίφημης πόλης.


​Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ο Σπύρος Μπαλτατζής, είναι ο αδερφός του Δημήτρη, που είναι ο σύζυγος της Φιλιώς. Υποδύομαι τον πιο κυνικό (ή πραγματιστή) χαρακτήρα του έργου, που δεν παύει όμως να νοιάζεται την οικογένειά του. Ο Δημήτρης και ο Σπύρος εκφράζουν τις δύο αντίπαλες πολιτικές νοοτροπίες της εποχής. Ο Δημήτρης είναι βενιζελικός και ο Σπύρος είναι βασιλικός. Μέσα από τη σχέση της οικογένειας και την πολιτική αντιπαλότητά τους βλέπουμε όλη τη ζωή και την επικείμενη καταστροφή της Σμύρνης


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής και ιδιαίτερα στη σκηνοθέτη μας Σοφία Ταρασίδου για την μεγάλη προσπάθεια πολλών μηνών έτσι ώστε να απολαύσει το κοινό μια εξαιρετική παράσταση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365