Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Αριδαία: Αδέσποτα σκυλιά δάγκωσαν και τραυμάτισαν 58χρονο

Έχει ενημερωθεί η αστυνομία και ο Δήμος

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα νωρίς το πρωί στην Αριδαία.


Συγκεκριμένα, επί της οδού Βενιζέλου αδέσποτα σκυλιά δάγκωσαν και τραυμάτισαν στο πόδι 58χρονο, ο οποίος πήγε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας για τις πρώτες βοήθειες.


Στην συγκεκριμένη οδό έχουν αναφερθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά.


Έχει ενημερωθεί η αστυνομία και ο Δήμος.

17 σχόλια:

  1. Και που ενημερωθηκαν θα αλλαξει κατι? Δυστυχως η αδιαφορια ολων των αρμοδιων φορεων ειναι πληρης γι αυτο και επαναλαμβανονται συχνα παρομοια περιστατικα στην Αριδαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καξ στην Ολυμπιαδος 2 σκυλιά ορμάνε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη φωνάξετε ουστ σε σκύλο, είναι ποινικό αδίκημα. Αν του πετάξετε πέτρα τότε θα διωχθειτε για κακούργημα. Προσοχή γιατί τα σκυλιά έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην οδό Βενιζέλου έχουμε τεράστιο πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό. Το ότι το βράδυ δε κοιμόμαστε από τα γαυγίσματα και τα ουρλιαχτά ως τα ξημερώματα είναι το λιγότερο. Τα σκυλιά κλείνουν πια τις εισόδους στις πολυκατοικίες μας. Μια κυρία με ένα παιδί στο χέρι κ ένα στο καρότσι δε μπορούσε να μπει στο σπίτι της τις προάλλες. Και δε φταίνε αυτά. Φταίει αυτος-η που τα ταΐζει μπροστά στη πόρτα τη δική μας και μαζεύει όλα τα αδέσποτα στη γειτονιά. Εγώ ως φιλόζωος τα μαζεύω στο σπίτι μου,δε το παίζω έτσι φιλόζωος αλλά μακριά από τη πόρτα μου Να ενοχλούν το κόσμο! Άιντε πια με τους δήθεν φιλόζωους! Και επιτέλους, τόσες φορές το έχουμε πει κ έχει γραφτεί, οι αρμόδιοι τι περιμένουν για να τα μαζέψουν? Να τραυματίσουν και τα παιδιά μας ή να γίνει τίποτα χειρότερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι πολύς ο κόσμος που είναι έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον όποιου τον εμποδίσει να αμυνθεί σε επίθεση σκύλου.Και θα το πάνε μέχρι τέλους. Σκύλος που γαυγίζει ανεξέλεγκτα ασκεί βία, και πρέπει να έχουμε διαχείριση αυτής της επίθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλλάζει το πράγμα σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι γνωρίζουμε ποια ταΐζει την αγέλη των σκυλιών που τρομοκρατεί και αναστατώνει όλη νύχτα τη γειτονιά μας στη Βενιζέλου. Όποιος όμως τολμήσει να παραπονεθεί δέχεται απειλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους online trolls, μισανθρωπους, και λοιπους ενδιαφεροντες, εδω ειναι ο νομος:

    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEbA_BZxkczbHdtvSoClrL8suaQnuDva5rtIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6qSYtMQEkEHLwnFqmgJSA5WIsluV-nRwO1oKqSe4BlOTSpEWYhszF8P8UqWb_zFijAS47VxXDDrd1BIzNbstkOy734ayZg--wvNUnbYrNKsJ

    και σε αλλα formats για ευκολο διαβασμα:

    https://www.e-nomothesia.gr/kat-zoa-suntrophias-prostasia-zoon/n-4039-2012.html

    http://www.opengov.gr/ypaat/?p=995

    https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/nomos-4039-2012

    Τωρα επι του θεματος. Στην Βενιζελου οντως υπαρχουν αδεσποτα, για καποιους πιο επικινδυνα απ'οτι για αλλους. Στα 13 χρονια μου εμπειριας με σκυλια, αδεσποτα και μη, μπορω να πω οτι ποτε δεν ειχα προβλημα με αδεσποτο σε σημειο επιθεσης. Τα σκυλια ειναι χωροκτητικα ζωα, που σημαινει θα αμυνθουν για την περιοχη τους. Αν σε θεωρουν απειλη, θα γαυζισουν, σε σπανιες περιπτωσεις ισως δαγκωσουν κιολας.
    Η σωστη αντιμετωπιση δεν ειναι ουτε ουρχλιαχτα, ουτε "ουστ", ουτε να κουναμε χερια/ποδια λες και θα μας σωσει. Επιβολη της παρουσιας σας πρεπει να κανετε, σταματωντας και αφηνοντας τα να πλησιασουν, να μυρισουν, και να σταματησουν να σας θεωρουν απειλη.
    Οσον αφορα τον Δημο και τους "αρμοδιους" (1 ατομο), πιστευω ολοι ξερουμε οτι οι υποδομες και το προσωπικο ειναι ελλιπη. (Αυτα καλο ειναι να τα σκεφτομαστε στις εκλογες, αντι για κλεισιμο μιας αρτηριακης οδου για εξτρα τραπεζακια να πιουμε το καφεδακι μας, θα μπορουσαμε να εχουμε ενα λειτουργικο καταφυγιο με συνεργασια κτηνιατρων για την λυση του προβληματος των αδεσποτων).
    Το καταφυγιο που υπαρχει δουλευει ως μοναδα επανατοποθετησης τραυματισμενων ζωων (απ'οσο ξερω, διορθωστε με αν κανω λαθος).
    Αντι λοιπον να ριχνουμε ευθυνες και να ζηταμε τα ρεστα, την επομενη φορα προσπαθειστε να γινετε λυση του προβληματος και οχι μερος του.
    Ταιστε τα (κρατωντας συνθηκες υγιεινης), υιοθετηστε τα, φιλοξενηστα τα, χαιδεψτε τα. Ειναι πολυ πιο φιλικα απ'οσο τα κανετε να δειχνουν, και πολυ περισσοτερο απο πολλους απο εμας.

    Ευχομαι καλη αναρρωση στον κυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ντροπή να κάνετε ειρωνικες υποδείξεις για τον "σωστό τρόπο αντιμετώπισης". Η επίθεση των αγριόσκυλων είναι επικίνδυνη για αυτούς που τα φοβούνται οι οποίοι εξ ορισμού δεν μπορούν να έχουν την ψυχραιμία να τα αντιμετωπίσουν. Να έχετε λίγη ενσυναίσθηση και ανθρωπιά,για κάποιους συνανθρώπους μας είναι μια ιδιαίτερα στρεσογόνα κατάσταση , μια τραυματική εμπειρία ακόμα και χωρίς δάγκωμα.

      Διαγραφή
    2. Έχει πέντε δρόμους για να πάω σπίτι μου. Τους τέσσερις μου τους έχουν αποκλείσει επιθετικά σκυλιά και αγέλες. Για την ώρα επιλέγω τον πέμπτο όπου ζει ένα τεράστιο αλλά υπέργηρο σκυλί. Μόλις ψοφήσει αυτό, μάλλον θα έρθει άλλο και σπίτι θα πηγαίνω μόνο με αυτοκίνητο.

      Διαγραφή
    3. Αφού γνωρίζεις τόσο καλά το νόμο και πουλάς και πνεύμα, την επόμενη φορά που θα αφήσεις αποφάγια σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εκτός από το σπίτι σου θα σε φωτογραφίσω και θα σου κάνω καταγγελία για να δουμε τι λέει και για αυτό ο νόμος.....

      Διαγραφή
    4. Πρώτον,γιατί κρύβεστε όλοι πίσω από την ανωνυμία,και οι μεν και οι δε.Ουτε βρίζουμε εδώ ούτε τίποτα τέτοιο,απλά συζητάμε για ένα πρόβλημα του τόπου μας.Ο χαρακτηρισμός "μισάνθρωπος",που κολλάει τώρα εδώ μέσα,για σκύλους μιλάμε,μήπως για το ότι μισούν κάποιοι αυτούς που θέλουν τα αδέσποτα και το αντίστροφο;Τα σκυλιά καταλαβαίνουν-μυριζουν τον φόβο,όταν κάποιος τα φοβάται δηλαδή αυτά το νιώθουν και φυσικά παίρνουν θάρρος και γίνονται πιο επιβλητικά,ενώ αν κάποιος δεν νιώσει φόβο απλά θα γαβγίζουν λίγο και θα κάνουν πίσω μετά.Τωρα εσείς που τα υπερασπίζεστε με τόση επιμονή,αν δαγκώσουν,λέμε αν,το παιδί σας,τον γονιό σας,εσάς δε λέω γιατί αν σας δαγκώσουν στο ένα χέρι με το άλλο θα το χαϊδεύετε,τι θα κάνετε θα λέτε το παιδί φταίει που μπήκε στον χώρο του;Αν αυτό επιλέξει για χώρο του,την είσοδο της οικοδομής μου,η το πεζοδρόμιο που περνάει κόσμος,τι πρέπει να κάνουμε,να πετάξουμε για να μη τα ενοχλήσουμε;Έχει παραδίνει το κακό πλέον,για πολλούς μεγαλύτερη αξία έχει ο σκύλος από τον άνθρωπο,αν έτσι νιώθετε καλά κάνετε,αλλά αφήστε κι εμάς να ζήσουμε όπως πρέπει,εμάς που τα αγαπάμε απλά σαν σκύλους και όχι σαν κάτι άλλο.Ενταξει δε θα μιλήσω για...τις αρχές του τόπου μας,που εδώ και χρόνια είναι απούσες από πολλά προβλήματα.

      Διαγραφή
    5. Ειμαι ο συντακτης του αρχικου σχολιου.

      1ον. "Κρυβομαι" πισω απο την ανωνυμια για την δικη μου, και αυτη των οικειων μου, ασφαλεια. Γιατι ξερουμε πολυ καλα οτι υπαρχουν καποιοι αναμεσα μας που δεν θα δισταζαν πχ να βαλουν μια φωτια, ή να ριξουν μια φολα.
      Δεν εγραψα ανωνυμα γιατι φοβαμαι να εκθεσω τις αποψεις μου. Απλως γνωριζω οτι δεν ειναι ολοι τοσο δημοκρατικοι.

      2ον. Δεν ηταν ειρωνικη η υποδειξη για τον σωστο τροπο αντιμετωπισης. Να βοηθησω ηθελα.
      Με λιγα λογια απ οτι καταλαβα μου λετε δεν ειστε ικανοι να αντιμετωπισετε μια "στρεσογονα" κατασταση. Δηλαδη εγω που φοβαμαι μην με παρει παραμαζωμα καποιος με το αμαξι οταν κανω ποδηλατο, πρεπει να βαλω τον δημο να ριχνει κλησεις, ή να βγαινω να λεω μην οδηγειτε? Οχι. Απλα προσεχω ως ποδηλατης περισσοτερο και δεν παραβιαζω τον κοκ.

      3ον. Στον κυριο/κυρια με την φωτογραφιση. Να ενημερωσω οτι επιτρεπεται (αν θυμαμαι καλα) μεχρι 2χλμ απο την κατοικια μου το ταϊσμα αδεσποτων. Ουσιαστικα δηλαδη, ολη η Αριδαια.
      Καταγγελια για ταϊσμα δεν γινεται να κανετε, εφοσον δεν ειναι παρανομο.
      Καταγγελια για παρανομη φωτογραφιση και παραβιαση προσωπικων δεδομενων ομως γινεται.

      4ον. Κ. Ιγνατιδη. Οπως αναφερατε "μισανθρωπους" χαρακτηρισα τους ανθρωπους που τοσο εριστικα απειλουν και προσβαλλουν. Το παιρνω πισω, και ζητω συγγνωμη εφοσον σας πειραζει. Θα επρεπε να σχολιαζετε ομως παρομοιως πιστευω και σχολια/απειλες προς τους "γνωστους αγνωστους".
      Τωρα για τα σκυλια, οκ. Αν επιτεθει σε δικο μου ανθρωπο, νομιζω αρχικα θα τον περιεθαλπτα, θα ζητουσα λεπτομερειες του συμβαντος, και θα τον ενημερωνα σχετικα με το πως να το αποφυγει μελλοντικα. Δεν θα εβγαινα με πετρες και φολες να "λυσω το προβλημα".
      Χωρις να εξισωνω ανθρωπους με σκυλια, να κανω την εξης ερωτηση:
      Αν δεν ηταν αδεσποτα, αν ηταν συνανθρωποι, αστεγοι, προσφυγες, ναρκομανεις που ψαχνουν βοηθεια, θα ειχαν την ιδια αντιμετωπιση απο αυτους που τοσο εχουν βαλθει να τα εξαφανισουν? Ή σ'αυτην την περιπτωση θα ανοιγαν το σπιτι τους να βοηθησουν? Που βαζουμε το οριο? Ποτε ξεκιναμε να βοηθαμε, να μοιραζομαστε, και ποτε παιρνουμε το δικαννο? (υπερβαλλω προφανως, αλλα καταλαβαινετε...)
      Δεν λεω οτι τα σκυλια ειναι υπερανω των ανθρωπων, αλλα ζωη εχουν κι αυτα, και μονο δυστυχια εχουν γνωρισει σ'αυτον τον τοπο.

      Διαγραφή
  9. Την περασμένη Τρίτη το πρωι κατά της 10:30 μας έκαναν επίθεση κ σε εμάς με τον άντρα μου που ήμασταν με την μηχανή στον δρόμο δίπλα στον Γερμανό από την μεριά του σχολείου... Εγώ πρόλαβα κ σήκωσα το ποδι μου πριν προλάβει να με αρπάξει ο σκύλος κ ενώ ο άντρας μου το έδιωχνε αυτό συνεχίζει να ορμάει με αποτέλεσμα να κοντεύουμε να πέσουμε από την μηχανή... Αγαπώ τα σκυλιά γτ μεγάλωσα με σκυλιά αλλά η κατάσταση αυτή έχει ξεφύγει κ φταίει ο δήμος που δεν κάνει κάτι γι'αυτό το θέαμα... Άκουσα έναν κύριο που εκείνη την ώρα ήταν στο σημείο κ μας είδε κ φώναξε πως μόνο οι περίοικοι πρέπει να κάνουν κάτι για να εξαφανιστούν, θέλω να πιστεύω πως εννοούσε να τα απομακρύνουν κ όχι να τα εξαφανίσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σκυλιά παραμένουν στην οδό Βενιζέλου αραχτά
    Δεν ήρθε κανένας να τα μαζέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι νομίζουν ότι φροντίδα ενός ζώου σημαίνει να του αφήνουν τα αποφάγια τους σε μια γωνία για να τρώει. ΛΑΘΟΣ! Τα ζώα, και ειδικά τα σκυλιά, έχουν ανάγκη από αγάπη, φροντίδα και παιχνίδι και το κυριότερο : ένα σπίτι. Γι'αυτό λέγονται κατοικίδια. Όσοι ταΐζουν τα αδέσποτα και τα αφήνουν να ζουν στους δρόμους δεν είναι φιλοζωοι και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ :
    ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΞΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365