Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021

Κ. Μακεδονία: Βαριά καμπάνα για παραβίαση καραντίνας - Δύο καμπάνες στην Πέλλα για μη τοποθέτηση σήμανσης ορίου πελατών

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.


Την Τετάρτη 11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 94.038 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.856 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Βεβαιώθηκαν συνολικά 156 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:


• 74 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 70 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:o 20 στη Θεσσαλονίκη,

o 13 στη Στερεά Ελλάδα,

o 11 στο Βόρειο Αιγαίο,

o 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o 7 στο Νότιο Αιγαίο,

o 7 στην Ήπειρο,

o 3 στη Κεντρική Μακεδονία,

o 1 στα Ιόνια Νησιά,

o 1 στη Δυτική Μακεδονία,

o 1 στη Θεσσαλία και


o 1 στην Πελοπόννησο.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.393 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 61.134 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.259 των 150 ευρώ.


• 25 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 18 στην Κρήτη, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στα Ιόνια Νησιά.Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.158 ομοειδείς παραβάσεις.


• 57 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).


Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:


Στην Κρήτη,


σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο στον ίδιο, για μη χρήση μάσκας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες για άσκοπη μετακίνηση,

300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενο εμπορικού καταστήματος, για μη χρήση μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,


σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για άρνηση δειγματοληπτικού ελέγχου σε συνοριακό σημείο,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος χωρίς ανάρτηση ανάλογης ειδικής σήμανσης.


Στην Κεντρική Μακεδονία,


5.000 ευρώ πρόστιμο σε έναν άνδρα για παραβίαση του μέτρου του κατ΄ οίκον περιορισμού, στις Σέρρες.

Εννέα παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, 4 Ημαθία, 1 Κιλκίς, 3 Πιερία, 1 Χαλκιδική.

από 300 ευρώ πρόστιμο σε δύο ιδιοκτήτες ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη τοποθέτηση σήμανσης ορίου πελατών, στην Πέλλα.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 4.124 την Τετάρτη, στην Κεντρική Μακεδονία.


Στα Ιόνια Νησιά,


2.000 ευρώ πρόστιμο σε σνακ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες,

16 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες καταστημάτων (μίνι μάρκετ και τουριστικών ειδών), για μη χρήση μάσκας.


Στην Ήπειρο,


1.500 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνη επιχείρησης κατά τη διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και για μη χρήση μάσκας.

300 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – ουζερί, για μη τοποθέτηση σήμανσης ορίου πελατών.

Στην Πελοπόννησο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.


Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.


Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε εργαζόμενους καταστημάτων, για μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.781 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.307 άτομα.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365