Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Χαρδαλιάς για τις φωτιές: Δωρεάν σε ξενοδοχεία οι πυρόπληκτοι – Βαρυμπόμπη, Ολυμπιακό Χωριό και Τατόι στο «κόκκινο»

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη μαίνεται ανεξέλεγκτη

Όλα έτοιμα για την «έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής», όπως αναφέρθηκε σε σχετική ενημέρωση που δόθηκε νωρίτερα.


Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη μαίνεται ανεξέλεγκτη και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει τόσο για την συγκεκριμένη πυρκαγιά, όσο και για τις υπόλοιπες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και προκαλούν ανησυχία.


Τον λόγο πήρε αρχικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο, ευχαριστώντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής για τις υπερπάνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν.

     

«Αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστες. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή», είπε συγκεκριμένα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που συμπλήρωσε πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικράτησαν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου και χαμηλή υγρασία, ως αποτέλεσμα του κύματος καύσωνα, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για ανέμους έως και 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν συνθήκες δύσκολες.


Συνολικά επιχειρούσαν 512 πυροσβέστες, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία διέθεσε ο στρατός και επτά αεροσκάφη. Συνολικά έγιναν 315 απεγκλωβισμοί.


Δωρεάν σε ξενοδοχεία οι πυρόπληκτοι

Επιπλέον, όσοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους απόψε μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ 1135 όπου θα τους καθοδηγήσουν για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν με έξοδα του κράτους για απόψε (και όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικείες τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365