Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Κλείνουν τα γραφεία ΕΦΚΑ σε Αριδαία και Σκύδρα

Επιστολή

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Π. Δουφεξή για το κλείσιμο των γραφείων ΕΦΚΑ σε Αριδαία και Σκύδρα:

Αξιότιμοι Κύριοι,


Η Δημόσια Διοίκηση εκσυγχρονίζεται. Μεγάλο μέρος των συναλλαγών και η διεκπεραίωση του κύριου όγκου εργασιών επιχειρήσεων και πολιτών, πραγματοποιείται πλέον μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών που με επιτυχία έχει εγκαταστήσει η Ελληνική πολιτεία. Επίσης, στο πλαίσιο μίας ευέλικτης και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, η παρούσα κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις που έχουν συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας, στη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης και στην σημαντική βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών.


Παρόλα αυτά, η Δημόσια Διοίκηση είναι σημαντικό να διατηρήσει τη φυσική παρουσία της, ιδίως σε περιοχές με έντονη παραγωγική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα ή και για συμβολικούς λόγους, όπως είναι οι ακριτικές περιοχές και η νησιωτική Ελλάδα.


Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να ανακαλέσετε και αποσύρετε άμεσα την Απόφαση της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ για κλείσιμο των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ στην Αριδαία και Σκύδρα.


Αποτελούν σημαντικά Κέντρα παραγωγής, εμπορίας και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεταποιητικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις.


Αν και δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για την έκδοση της Απόφασης, θεωρούμε ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι μακροχρόνιες επιπτώσεις και οι αναμενόμενες δυσλειτουργίες από το κλείσιμο των Γραφείων.


Γνωρίζω ότι η απόφαση έχει ληφθεί από την 1/3/2019.


Όμως για όλους τους παραπάνω λόγους, αναμένω την άμεση ανταπόκρισή σας για τη μη εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης. Με την ευκαιρία, σας προσκαλώ να επισκεφτείτε την ΠΕ Πέλλας, προκειμένου να δείτε από κοντά τις προσπάθειες των τοπικών επιχειρηματιών για βιώσιμη Ανάπτυξη, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους, προωθώντας την καινοτομία, αναζητώντας νέες αγορές και δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας σε μόνιμη και εποχική βάση. Ευελπιστώ ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως και εσείς προσωπικά, θα παραμείνετε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, στηρίζοντας το όραμά μας για Αειφόρο Ανάπτυξη.


Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση,


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας


Ιορδάνης Τζαμτζής

4 σχόλια:

  1. ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΕΛΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΦΚΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετατρέπονται οι κωμοπόλεις σε χωριά.Χωρίς υπηρεσίες πέφτει ένα μέρος πολύ.Καιρός να μετακομίσουμε έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο πάμε αποκοβωμαστε από παντού! Έφυγε η εφορία, φεύγει και το ΙΚΑ, σειρά ο ΟΑΕΔ, όλα ηλεκτρονικά γίνονται και εκεί πλέον! Υπηρεσίες 0, δρόμοι 0,ο νομός Πέλλης μόνο για ψήφους χρειάζεται δυστυχώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΩΜΟΜΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΛΕΟΣ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΗΛΙΚΑΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365