Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Σφοδρές καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Φωτιές από κεραυνούς – Απίστευτες εικόνες

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες
Με καταρρακτώδη βροχή συνέχισε τα «κόλπα» του ο καιρός το βράδυ της Τετάρτης, 11.08.2021, στην Θεσσαλονίκη, μόλις λίγες… ώρες αφότου ο καύσωνας ταλαιπωρούσε τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη τις τελευταίες μέρες.


Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του GRTimes.gr, όσοι κυκλοφορούσαν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας αναγκάστηκαν να μπουν κάτω από υπόστεγα ή να ψάξουν κάποιο σημείο να καλυφθούν.

Η δυνατή βροχή συνδυάστηκε με αστραπές αλλά και -ανά στιγμές- έντονες ριπές του αέρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ μετά από λίγο η ένταση της βροχής μειώθηκε αισθητά, ενώ παρόμοια φαινόμενα είχαμε και στην Καβάλα και τη Δράμα, αλλά και κατά τόπους… φωτιές από τους κεραυνούς!


Έντονες καταιγίδες και έντονη βροχόπτωση, ωστόσο, σημειώθηκε και στη Νέα Ποτίδαια, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.



Παρόμοιο σκηνικό και στο δήμο Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι…


Σύμφωνα με το meteology.gr η ραγδαία αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και φαινόμενα χαλαζόπτωσης.

Και φωτιές μετά τους κεραυνούς στην Χαλκιδική!
Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης περίπου στις 21:00 το βράδυ σε δασική έκταση μεταξύ Νέου Μαρμαρά και Παρθενώνα και σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr στη Σιθωνία τρεις ήταν οι φωτιές που ξεκίνησαν, καθώς εκτός από το μέτωπο του Παρθενώνα, φλόγες υπήρχαν και στην περιοχή του Πόρτο Καρράς.

Την ίδια ώρα εστίες φωτιάς εμφανίστηκαν σε δασική έκταση πάνω από τη Φούρκα, στην Κασσάνδρα. Η φωτιά είναι πολύ κοντά στον οικισμό.

Φωτιές έχουν αναφερθεί επίσης στη Ν. Φώκαια, κοντά στο Σάνη.

Δείτε το βίντεο και τις εικόνες: 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365