Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Καμπάνες σε καφετέρια και ζαχαροπλαστείο για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.


Χθες, Δευτέρα 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 110.977 έλεγχοι, από τους οποίους οι 67.331 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Βεβαιώθηκαν συνολικά 119 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:


• 84 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:


o 20 στη Στερεά Ελλάδα,

o 14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o 13 στη Θεσσαλονίκη,

o 10 στα ιόνια Νησιά,

o 8 στην Ήπειρο,

o 7 στο Βόρειο Αιγαίο,

o 3 στη Πελοπόννησο,

o 3 στη Δυτική Μακεδονία,

o 2 στην Κεντρική Μακεδονία,

o 2 στη Δυτική Ελλάδα,

o 1 στην Αττική και

o 1 στη Θεσσαλία.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.779 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.538 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.241 των 150 ευρώ.


• 5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στη Στερεά Ελλάδα.


Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.031 ομοειδείς παραβάσεις.• 30 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).


Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:


Στην Κρήτη,


σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών, καθώς και 2 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενο του αερολιμένα για μη χρήση μάσκας.


Στην Κεντρική Μακεδονία,


2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – ουζερί, στην Ημαθία, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, που δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού,

2 παραβάσεις για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών σε καφετέρια και ζαχαροπλαστείο στην Πέλλα

5 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, (1 Σέρρες, 3 Πιέρια, 1 Ημαθία)

3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, στις Σέρρες

1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από πελάτη τράπεζας στην Πιερία


Στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε αναψυκτήριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη υποβολή εργαζομένου σε self test.


Στο Βόρειο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.


Στο Νότιο Αιγαίο, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καφέ – μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.


Στα Ιόνια Νησιά, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από 4 εργαζόμενους και ιδιοκτήτη.


Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από αντίστοιχους εργαζομένους.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.318 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.285 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365