Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021

Πέλλα: Πρόστιμο και “λουκέτο” σε καταστήματα για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.


Χθες, Σάββατο 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 113.245 έλεγχοι, από τους οποίους οι 65.326 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Βεβαιώθηκαν συνολικά 283 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

• 140 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 117 πρόστιμα των 300 ευρώ και 23 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:


o 30 στην Πελοπόννησο,
o 24 στην Ήπειρο,
o 20 στη Στερεά Ελλάδα,
o 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o 15 στη Θεσσαλονίκη,
o 11 στη Δυτική Ελλάδα,
o 10 στο Βόρειο Αιγαίο,
o 8 στη Θεσσαλία,
o 3 στη Δυτική Μακεδονία και
o 1 στην Κεντρική Μακεδονία, σε επιβάτη ΙΧ στην Ημαθία

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 64.636 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 62.299 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.337 των 150 ευρώ.

• 33 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 22 στην Κρήτη και 11 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.403 ομοειδείς παραβάσεις.

• 107 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.
Στη Θεσσαλονίκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, στο κέντρο της πόλης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση στον εσωτερικό χώρο 3 πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 3 πελάτες.
Στη Δυτική Μακεδονία, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα Ιόνια Νησιά,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση στον εσωτερικό χώρο πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,
12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στο Νότιο Αιγαίο,
από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
28 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,
7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, στην Ημαθία, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, στην Ημαθία, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,
2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, στην Πέλλα με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων,
10.000 ευρώ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης, στην Πιερία με επιβολή 7 ήμερης αναστολής λειτουργίας, και σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών
300 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, στην Πιερία για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καφέ μπαρ, στις Σέρρες με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, και σύλληψη του ιδιοκτήτη και του προσωρινά υπεύθυνου για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
300 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, στη Χαλκιδική για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,
15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα: επτά στις Σέρρες, τρεις στην Πιερία, δύο στη Χαλκιδική και από μία σε Πέλλα, Ημαθία και Κιλκίς
Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών
11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Επιπλέον, για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:
Στη Δυτική Ελλάδα, 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για διοργάνωση εορταστικής εκδήλωσης.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 9.370 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.345 άτομα.
• Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 366 ομοειδείς παραβάσεις.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365