Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Ντροπή! Η Τουρκία απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ο ίδιος βρίσκεται ακόμη στα κρατητήρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Στην απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Βαρυθυμιάδη προχωρούν οι τουρκικές αρχές.


Ο ίδιος βρίσκεται ακόμη στα κρατητήρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Σε νέα επικοινωνία που είχε το Thestival.gr μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00 τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».


Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στη γείτονα ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού και θα δήλωνε παρών στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.


Η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται ξεκάθαρα με τον αγώνα του κ. Βαρυθυμίαδη για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Αποτελεί μέγιστη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οφείλει η ευρωπαϊκή κοινότητα να πάρει θέση κατά της πρόκλησης των Τούρκων.


Σημειώνεται πως τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365