Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Αλμωπία: Τις νεαρές ηλικίες χτυπάει ο Covid-19 - Περνάνε ήπια τη νόσο - Τι ισχύει για την καραντίνα

Τι ισχύει για την καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Άνοδο παρουσιάζουν τα κρούσματα Covid-19 στην Αλμωπία τις τελευταίες βδομάδες, με τον ρυθμό πλέον να είναι ανησυχητικός.


Συγκεκριμένα στις νεαρές ηλικίες από 12 - 35 ετών, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Aridaia365 έχουν εντοπιστεί αρκετά θετικά τεστ.


Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ανεμβολίαστα νεαρά άτομα, που είτε έχουν επιστρέψει από διακοπές, είτε έχουν άμεσες επαφές με χώρους διασκέδασης. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις νοσούν ολόκληρες παρέες.


Αρκετές είναι οι τοπικές κοινότητες με επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ νοσήσεις υπάρχουν και στην Αριδαία. 


Το θετικό είναι πως σχεδόν όλοι όσοι είναι θετικοί στον ιό περνάνε ήπια τη νόσο, συνήθως με πυρετό μία - δύο μέρες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.


Τι ισχύει για την καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ


Επιβεβαιωμένο κρούσμα

Παραμένει σε καραντίνα αυστηρά 14 μέρες είτε έχει κάνει το εμβόλιο, είτε όχι.


Αμβολιασμένοι ή άτομα που έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες και θεωρούνται στενές επαφές με κρούσμα

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από SARS-CoV-2 τους προηγούμενους 6 μήνες που είχαν έκθεση υψηλού κινδύνου σε ασθενή με COVID-19 και παραμένουν ασυμπτωματικά, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, γιατί ο κίνδυνος λοίμωξης είναι πολύ χαμηλός. Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι σε αυτοπαρακολούθηση (καθημερινή θερμομέτρηση, επαγρύπνηση για εμφάνιση συμπτωμάτων) για 14 ημέρες μετά την έκθεση και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.


Στενές επαφές που ΔΕΝ έχουν κάνει το εμβόλιο

Καραντίνα στενών επαφών χωρίς ιστορικό εμβολιασμού ή προηγηθείσας νόσησης

Άτομα, που αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων COVID-19 και δεν εμφανίζουν συμπτώματα γίνεται άρση της καραντίνας τους:

στις 14 ημέρες από την τελευταία τους επαφή με το κρούσμα χωρίς εργαστηριακό έλεγχο

ή

στις 10 ημέρες από την τελευταία τους επαφή με το κρούσμα με αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο, μοριακό τεστ (RT-PCR) ή άμεσο τεστ αντιγόνου (RAT)για τον ιό SARSCoV Εάν το τεστ είναι αρνητικό γίνεται άρση της καραντίνας αλλά τα άτομα οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παρακολουθούν την υγεία τους για εμφάνιση συμπτωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση των 14 ημερών. Εάν το τεστ είναι θετικό ακολουθείται το ισχύον πρωτόκολλο για την απομόνωση των κρουσμάτων COVID-19 χωρίς να απαιτείται επανάληψη του τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365