Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

H άγνωστη συνάντηση των Αγίων Παϊσίου και Καλλινίκου Εδέσσης

Ακούστε το ηχητικό

Βιώματα και εμπειρίες με τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης από τον κατά σάρκα ανιψιό του ανιψιό του, Γεώργιο Πούλο.


Ο Γεώργιος Πούλος ανιψιός κατά σάρκα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης μιλώντας στο ραδιόφωνο της PEMPTOUSIAS και στην εκπομπή «Ορθόδοξες διαδρομές» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, σκιαγραφεί την οσιακή μορφή και προσωπικότητα του νέου σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας. Μεταξύ άλλων περιγράφει και την άγνωστη έως σήμερα συνάντηση του Αγίου Παϊσίου με τον Άγιο Καλλίνικο στο Άγιον Όρος.


«Ως Επίσκοπος Εδέσσης πήγαινε στο Άγιον Όρος ο θείος μου κατά σάρκα Άγιος Καλλίνικος. Στη Μονή Σταυρονικήτα, όταν Ηγούμενος ήταν ο π. Βασίλειος Γοντικάκης, χειροτόνησε εις Διάκονον τον μαθητή και πνευματικοπαίδι του Αγίου Παισίου, τον σημερινό Ηγούμενο Αγίου Ιλαρίωνος της Αριδαίας. Μετά την χειροτονία συναντήθηκαν ο Άγιος Παΐσιος  και ο Άγιος Καλλίνικος και όπως μαρτυρούν οι μοναχοί, έβλεπαν δύο φωτεινές μορφές να συζητούν γεμάτοι με Θεία Χάρη. «Τέτοιον Επίσκοπο δεν έχω συναντήσει , ταπεινός και ξεχωριστός» έλεγε ο Άγιος Παΐσιος στον μαθητή του και χειροτονηθέντα Παΐσιο», ανέφερε.


«Ο Άγιος Καλλίνικος ζούσε ως μοναχός, είχε ασκητικό φρόνημα και μεγάλη εγκράτεια στις αισθήσεις του. Πάντα μας έλεγε να είμαστε ταπεινοί και απλοί στην ζωή μας. Στην εξόδιο ακολουθία του πατέρα μου και αδερφού του Αγίου Καλλινίκου, πατέρα Ιωάννη, παρέστην και συμπαραστεκόταν και σε μας τα ανίψια του αλλά και στην μητέρα μας, με λόγια παρηγοριάς και αγάπης. Ευλογημένοι που τον γνωρίσαμε και είμαστε συγγενείς του. Ένας Επίσκοπος με ταπείνωση με καλοσύνη, ενώ πάντα μας δίδασκε με το βλέμμα του», κατέληξε ο κ. Πούλος.


Ακούστε: 




πηγή: orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365