Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Καμπάνα για μη χρήσης μάσκας σε super market

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.


Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 108.825 έλεγχοι, από τους οποίους οι 66.858 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Βεβαιώθηκαν συνολικά 158 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:


• 74 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 72 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:


o 17 στο Νότιο Αιγαίο,

o 16 στη Θεσσαλονίκη,

o 14 στη Στερεά Ελλάδα,

o 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o 7 στην Ήπειρο,

o 6 στα Ιόνια Νησιά,

o 5 στο Βόρειο Αιγαίο και

o 1 στη Δυτική Μακεδονία.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.244 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.990 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.254 των 150 ευρώ.


• 32 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 18 στο Βόρειο Αιγαίο, 7 στην Κρήτη και 7 στα Ιόνια Νησιά.


Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.118 ομοειδείς παραβάσεις.


• 52 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).


Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:


Στα Ιόνια Νησιά,


σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες,

21 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες καταστημάτων, για μη χρήση μάσκας.


Στην Κεντρική Μακεδονία,


Επτά παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, τέσσερις στην Πιερία και τρεις στις Σέρρες.

Πέντε παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες καταστημάτων, για μη χρήση μάσκας, στην Ημαθία.

Δύο παραβάσεις για μη τοποθέτηση σήμανσης ορίου πελατών στην Πιερία και χρήσης μάσκας σε super market στην Πέλλα.


Στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.


Στη Θεσσαλία, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη λούνα – παρκ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη διάθεση δωρεάν μασκών στους συμμετέχοντες.


Στη Δυτική Ελλάδα, 1.500 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο θερινού κινηματογράφου για μη έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και μη αναγραφή ανώτατου ορίου εισερχομένων.


Στην Κρήτη, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.


Στη Δυτική Μακεδονία, 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.658 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.305 άτομα.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365