Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Αγώνες κατάταξης ο πρωταθλητής της Α1, υποβιβάζονται 4 ομάδες

Γράφει ο Γιώργος Μπίνος

Η προκήρυξη της ΕΠΣ Πέλλας για την Α1 αναφέρει ότι θα υποβιβαστούν 4 ομάδες, δύο από κάθε όμιλο δηλαδή και ο πρωταθλητής που θα προκύψει μετά τον αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα μεταξύ των δύο ομάδων, που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο, θα αγωνιστεί σε αγώνες κατάταξης με πρωταθλητές άλλων τοπικών Ενώσεων για το εισιτήριο στην Γ’ Εθνική.

Δείτε τι αναφέρει η προκήρυξη, παρακάτω:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους, έναν των οκτώ ομάδων και έναν των εννέα (9) ομάδων, οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά το πέρας των Δηλώσεων συμμετοχής με γεωγραφικά κριτήρια.

Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος)  και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων,  ισχύουν όσα αναφέρει  το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από τη 1η θέση μέχρι και τη 8η  και 9η θέση κάθε ομίλου.

 

PLAY-OFFS ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου (1η, 2η, 3η και 4η θέση), θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (α’ και β΄’ γύρος) ύστερα από δημόσια κλήρωση και με την βαθμολογία που είχαν στην κανονική περίοδο.

Μετά την λήξη των παραπάνω αγώνων play offs, οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε ομίλου, θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα και σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια Αρχή, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή.

Ο νικητής του παραπάνω αγώνα θα συμμετέχει στους αγώνες κατάταξης για την άνοδο του στην Γ Εθνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/2023.


PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου των οκτώ ομάδων (5η  6η, 7η και 8η θέση), θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (α’ και β΄’ γύρος) ύστερα από δημόσια κλήρωση και με την βαθμολογία που είχαν στην κανονική περίοδο.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου των εννέα (9) ομάδων (6η  7η, 8η και 9η θέση), θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (α’ και β΄’ γύρος) με την βαθμολογία που είχαν στην κανονική περίοδο. Η ομάδα που θα καταλάβει την 5η θέση της βαθμολογίας δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία των play out.

-Μετά την λήξη των παραπάνω αγώνων play out, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση κάθε ομίλου, υποβιβάζονται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022/2023.

-Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2022 – 2023 θα υποβιβαστούν συνολικά τέσσερις (4) ομάδες.

.Με βάση τα παραπάνω, η Α1 Κατηγορία για την περίοδο 2022/2023 θα απαρτίζεται από δέκα έξι  (16) ομάδες. Σε περίπτωση που ομάδες της δύναμής μας υποβιβαστούν από την Γ Εθνική κατηγορία τότε ο αριθμός των ομάδων θα αυξηθεί ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365