Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Κρήτη: Φάρμακο αξίας 1.800.000 ευρώ χορηγήθηκε σε βρέφος με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κι όμως το «θαύμα» έγινε!
Η ζωή έδειξε το σκληρό της πρόσωπο σε ένα βρέφος λίγων ημερών, το οποίο διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μία σπάνια γενετική ασθένεια, που οδηγεί προοδευτικά σε μυϊκή αδυναμία, παράλυση και, αν μείνει χωρίς θεραπεία, στην πιο σοβαρή της μορφή (Τύπος 1) μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.


Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το βρέφος σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με το ekriti.gr, καθώς η σωτηρία του κρεμόταν από ένα ειδικό γονιδιακό φάρμακο, το οποίο όμως είχε απαγορευτική τιμή, καθώς κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.800.000 ευρώ!


Κι όμως το «θαύμα» έγινε!

Όπως είπε στο ekriti ο διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, έφερε το σοβαρό αυτό θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο ενέκρινε τη δαπάνη.


Το σκεύασμα χορηγήθηκε στο βρέφος και όλοι περιμένουν την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

«Αν δεν το είχαμε κάνει, το παιδί θα είχε παραλύσει», τόνισε ο κ. Τερζάκης.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια η ζωή ενός παιδιού αξίζει και όλα τα χρήματα του κόσμου να δοθούν αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες είναι δυνατόν να κοστολογούν ένα φάρμακο τόσα χρήματα,έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365